ŘSD ve Varech otevírá nový most přes Ohři, starý most silničáři strhli

Doubský most na silnici I/20, Karlovy Vary. Pramen: ŘSDDoubský most na silnici I/20, Karlovy Vary. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic dnes zprovozňuje nový Doubský most v Karlových Varech. Most přes řeku Ohře, který propojuje místní části

7 Komentáře
nejnovější
nejstarší nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Most

škoda že (asi) nepřizvali architekta, alespoň zábradlí mohli udělat nějaké zajímavější.

Miloslav

Proč ŘSD lže nechápu. Most se začal opravovat v březnu 2018 a to rozhodně není 37 týdnů.

T_D

Ano, most byl sice zavřený od března 2018. Jenže fyzická likvidace začala AŽ v dubnu 2019, což těch 37 týdnů +- vychází 🙂 (viz https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/doubsky-most-demolice-obnova-doprava-karlovy-vary.A190403_133405_vary-zpravy_ba)

Mirvald

Nejsem sice karlovarák, protonemphu tento problém plně posoudit. U nás na jižní Moravě není problém o moc menší. K tomu ještě aktivity odborářů. Těžko něco vykládat.

generální mandatář

On ten problém je maličko složitější.

BND30

Škoda že se uzavírky nevyužilo i k souběžné výstavbě plánovaného kruhového objezdu na pravém břehu. Chápu, že na všechno peníze být nemohou.

Uranus

nejde ani tak o peníze (to se tam opravdu jeden kruháč vejde), jako spíš o to, že není hotové UR. Poté teprve přijde na řadu výkup pozemků (vyvlastnění) a DSP. Po pravomocném SP a vybraném zhotoviteli se teprve může stavět. Pokud byl Doubský most s přípravou dál, není důvod stavbu oddalovat jen z důvodu souběžných prací na dvou stavbách. Předpokládané zahájení stavebních prací na OK je až v roce 2021. Mimochodem – na druhém břehu (tj. severním) by mělo vzniknout hned několik OK (s ulicí Závodní, plánovaným napojením na novou výstavbu v rámci lokality krajských institucí a rozšíření + přístavba… Číst vice »