2028 = Již brzy. Správa železnic propaguje trať na letiště

Reklama na železnici na letiště. Autor: Zdopravy.cz / Jan SůraReklama na železnici na letiště. Autor: Zdopravy.cz / Jan Sůra

Cestující na autobusovém nádraží na Veleslavíně mohou mít pocit, že jejich dojíždění na Letiště Václava Havla autobusem skončí již brzy.

Cestující na autobusovém nádraží na Veleslavíně mohou mít pocit, že jejich dojíždění na Letiště Václava Havla autobusem skončí již brzy. Přesně toto vyjádření času použila Správa železnic ve své nové velkoplošné reklamě, v níž slibuje brzkou cestu na letiště vlakem. Zaplatila za ni necelých 60 tisíc korun.

Podle mluvčí Správy železnic Nely Friebové počítá Správa železnic se zahájením stavby mezi Veleslavínem a Letištěm v roce 2024 a zprovozněním v roce 2028. Nabízí se tedy otázka, zda rok 2028 splňuje význam termínu Již brzy. „Slogan uvedený na banneru považujeme za přiměřený s ohledem na to, jak akcelerovala příprava v posledních dvou letech. Projekt spojení Prahy s letištěm a Kladnem se zmiňuje více než 30 let a nikdy nebyl v takové fázi příprav a rozpracovanosti, jako v současné době,“ uvedla Friebová.

Podle ní jsou v současnosti vydána dvě územní rozhodnutí, třetí běží. „U dvou staveb pracujeme na dokumentaci pro stavební povolení, u třetí stavby na dokumentaci začneme pracovat v řádu dnů. Dvě stavby předpokládáme stavebně zahájit v roce 2021,“ dodala. Správa železnic ale stále nemá jasno o tom, kudy povede klíčový úsek mezi Dejvicemi a Veleslavínem tunelem pod Střešovicemi. Minulý týden začala společně s hlavním projektantem stavby, firmou Metroprojekt, provádět dva doplňující inženýrskogeologické vrty. Ty budou hluboké 90 a 58 metrů, proběhnou v nich pressiometrická a karotážní měření.

Za velkoplošný banner zaplatila Správa železnic 59 500 Kč. Reklamní plochu poskytla Praha bezplatně.

Tagy letiště praha Správa železnic Top trať na letiště železniční napojení Letiště Václava Havla
127 komentářů