1600 Kč za vlak do Kyjeva. České dráhy rozšířily nabídku včasných jízdenek na Ukrajinu

Kyjev. Foto: Katatonia/Pixabay.comKyjev. Foto: Katatonia/Pixabay.com

České dráhy rozšířily možnosti levného cestování z Česka na Ukrajinu. Tento týden začaly nabízet takzvané včasné jízdenky do dalších destinací

České dráhy rozšířily možnosti levného cestování z Česka na Ukrajinu. Tento týden začaly nabízet takzvané včasné jízdenky do dalších destinací včetně ukrajinského hlavního města Kyjeva. Jízdenky nabízí s jedním přestupem v Košicích, cesta trvá 26 hodin.

České dráhy prodávají včasnou jízdenku na vlak SC Košičan s odjezdem z Prahy v 7:08, který přijíždí ve 14:27 do Košic. V 15:10 odjíždí z Košic přímý vlak do Kyjeva, kde je následující den v 10 hodin místního času. Zpět vlak odjíždí v 18:30 z Kyjeva, v 15:00 následujícího dne z Košic a ve 22:19 je v Praze.

České dráhy dosud nabízely včasnou jízdenku na Ukrajinu jen do Mukačeva, kde firma využívala nový vlak ZSSK z Košic na Ukrajinu. Nově je kromě Kyjeva možné koupit včasnou jízdenku do stanic Svaljava, Stryj a Lvov. V případě Lvova je ale rychlejší jet přímým vlakem z Prahy do Krakova, následně přestoupit na spoj do Přemyšle a Medyky na polsko-ukrajinské hranici a tam přestoupit na ukrajinský vlak či autobus.

Nejlevnější jízdenka vychází na 1600 Kč, v ceně je i místo v třílůžkovém kupé pro spoj mezi Košicemi a Kyjevem. Za cestu ve dvoulůžkovém kupé zaplatí jeden cestující 1832 Kč, v jednolůžkovém 2503 Kč.

„Prodej je do vyčerpání kontingentu nebo nejpozději 3 dny před plánovanou cestou. Z důvodů na straně zahraničních železnic musí být jízdenky vytištěné a potvrzené (kontrolované) naším personálem. Ze stejného důvodu na straně zahraniční železnice nelze jízdenky stornovat,“ uvedla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Spojení na Ukrajinu zažívá v posledním roce velký boom, kromě nových leteckých linek společnosti SkyUp chce vlaky na ukrajinské hranice provozovat také Leo Express nebo RegioJet, do byznysu s dopravou na Ukrajinu chce vstoupit Gepard Express.

Tagy České dráhy spojení Česko - Ukrajina Top Včasná jízdenka Evropa Včasná jízdenka Ukrajina železniční spojení na Ukrajinu
31 komentářů