ZSSK rozšiřuje platbu kartou, terminály dostaly stovky vlakvedoucích

Z vlaku ZSSK. Foto: ZSSKZ vlaku ZSSK. Foto: ZSSK

První necelé tři stovky vlakvedoucích Železniční společnosti Slovensko (ZSSK) obdržely v minulých týdnech mobilní terminály pro platbu kartou.

Bratislava, Košice, Štúrovo a další. Tak vypadá aktuální pokrytí mobilními platebními terminály na Slovensku. U ZSSK zatím mobilní platební terminály obdrželo 277 vlakvedoucích. Společnost nasadila terminály ve větším měřítku po úvodním testu, kdy operativně vyzkoušela deset přístrojů. Šlo tehdy o nasazení na trasy Bratislava – Kúty a Bratislava – Trnava. V dálkové přepravě pak byl pro test vybrán úsek mezi Bratislavou a Žilinou.

V prvních měsících příštího roku chce ZSSK vybavit mobilním platebním terminálem všechny své vlakvedoucí. Těch je momentálně zhruba 1 400.

Zvýšený komfort a rychlejší odbavení pak pocítí i cestující, kteří budou směřovat z České republiky na Slovensko a nazpátek. Dopravce totiž nasadil vlakvedoucí s terminály i do Pendolin na úseku Košice – Čadca, dále pak do expresů směřujících do Horní Lidče nebo vlaků typu Eurocity mezi Břeclaví a Štúrovem.

ZSSK pracovala s plány na zavedení terminálů od roku 2019. Ve spolupráci s bankou ČSOB pak získala zmíněné terminály, které má momentálně v pronájmu.

Aktuální pokrytí mobilními terminály

Bratislava (61 vlakvedoucích s terminálem mPOS),
Košice (103 vlakvedoucích s terminálem mPOS),
Trenčín (13 vlakvedoucích s terminálem mPOS),
Štúrovo (40 vlakvedoucích s terminálem mPOS),
Žilina (60 vlakvedoucích s terminálem mPOS).

Tagy platba kartou Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
21 komentářů