ZSSK obnovily linku do Splitu, první spoj byl obsazen z 96 %

První vlak roku 2024 na trase Bratislava - Split. Foto: ZSSKPrvní vlak roku 2024 na trase Bratislava - Split. Foto: ZSSK

Provoz vlaků je naplánován do 5. října.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) ve spolupráci s rakouskými spolkovými drahami ÖBB zahájila tento týden provoz pravidelné sezónní linky Bratislava – Vídeň – Split. V provozu bude třikrát týdně až do 5. října.

Po zrušení přímého vlaku RegioJetu z Prahy k Jadranu jde pro cestující z ČR o nejbližší vlak pro přímé cesty do Chorvatska.

Podle ZSSK byl první vlak téměř vyprodaný: cestovalo 173 lidí, což je 96 % kapacity. Z Bratislavy jelo 26 lidí. Letos oproti jiným rokům není možná přeprava aut již z Bratislavy, ale až z Vídně.

Pro ZSSK jde již o čtvrtou sezónu přímých vlaků. „Slováci milují Chorvatsko a to vidíme i na číslech. Aktuálně máme prodáno přes 11 tisíc jízdenek,“ řekl Peter Helexa, generální ředitel ZSSK. Loni tuto možnost spojení využilo 19 tisíc lidí.

Noční vlak vyjíždí kvůli výluce ze stanice Bratislava-Nové Mesto ve středu, pátek a v neděli v 15:26, jede přes Petržalku do Vídně. Ze Splitu odjíždí v 17:29. Doba jízdy je 16 hodin.

Na vlastní kůži: Autovlak Bratislava – Split 2023 aneb slovenská kvalita za rakouské ceny

Tagy ÖBB vlaky do Chorvatska Železničná spoločnosť Slovensko ZSSK
41 komentářů