Zrekonstruovaná výpravní budova v Hanušovicích začala sloužit cestujícím, vyšla na 51 milionů

Nádraží Hanušovice po rekonstrukci. Pramen: Správa železnicNádraží Hanušovice po rekonstrukci. Pramen: Správa železnic

Budova dostala původní podobu z přelomu 19. a 20. století. Nová jsou všechna okna a dveře.

Správa železnic tento týden slavnostně ukončila rozsáhlou rekonstrukci výpravní budovy ve stanici Hanušovice na Šumpersku. Stavba probíhala od konce roku 2019, její celkové investiční náklady dosáhly téměř 51 milionů korun. Výsledkem je rozšíření odbavovacích prostor, bezbariérové toalety, nová střecha a zateplení.

„Výpravní budova v Hanušovicích byla zařazena do plánu investic především z důvodu poměrně vysokého počtu cestujících, kteří denně projdou touto frekventovanou přestupní stanicí. Zlepšení celkového stavu objektu bylo důležité i vzhledem k tomu, že v něm bylo v rámci předchozí investiční akce umístěno nové sdělovací zařízení,“ uvedla Správa železnic. Zrekonstruovaná výpravní budova tak slouží pro potřeby cestujících a dopravců i pro zabezpečení drážního provozu.

Budova dostala původní podobu z přelomu 19. a 20. století. Nová jsou všechna okna a dveře. Stavbaři také provedli úpravy zastřešení 1. nástupiště a okolního prostranství včetně gabionových stěn a zpevněných ploch. Město Hanušovice plánuje v návaznosti na rekonstrukci výpravní budovy revitalizaci přednádraží.

Nádraží Hanušovice po rekonstrukci. Pramen: Správa železnic

Nádraží Hanušovice po rekonstrukci. Pramen: Správa železnic

Tagy nádraží Hanušovice Správa železnic
20 komentářů