Zpět do autobusů. Tramvajovou trať do Jablonce na dvě hodiny zavřou kvůli „váženým hostům“

Zrekonstruovaná tramvajová trať Liberec - Jablonec nad Nisou. Foto: Zdopravy.cz / Jan NevyhoštěnýZrekonstruovaná tramvajová trať Liberec - Jablonec nad Nisou. Foto: Zdopravy.cz / Jan Nevyhoštěný

Výluka je podle DPMLJ kvůli bezpečnosti provozu.

Cestující mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou si mohou v pátek na dvě hodiny zavzpomínat, jaké bylo předchozí tři roky dojíždění mezi oběma městy. Měsíc po otevření modernizované tramvajové trati v úseku Vratislavice nad Nisou – Jablonec dojde k dočasnému přerušení běžného provozu. Tak jako předchozí tři roky pojedou místo tramvají autobusy.

Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) oficiálně na svých stránkách uvádí technické důvody. Reálná příčina je ale jinde.

DPMLJ ve stejný termín pořádá slavnostní otevření trati, kterého se zúčastní hlavně zástupci města a dodavatelé. „Součástí akce je krátká zážitková jízda po nové trati a společné setkání vážených hostů v Kulturním centru VRATISLAVICE 101010,“ uvádí se v pozvánce.

Podle předsedy představenstva DPMLJ Michala Zděnka zvolili výluku kvůli tomu, aby nedošlo k narušení bezpečnosti provozu. Jde o jednokolejnou trať. „V případě konání za běžného provozu by bylo nutné vypnout zabezpečení tratě a zajišťovat předjíždění tramvají ve výhybnách, proto jsme zvolili bezpečnou variantu ve formě krátké plánované výluky,“ vysvětlil Zděnek. „Chceme tuto významnou stavbu důstojně uzavřít, proto pořádáme takovou akci. Je to natolik důležitá stavba, že si trochu slávy zaslouží,“ dodal.

Tramvaje se mezi Vratislavice a Liberec vrátily do pravidelného provozu letos 1. května. Rekonstrukce a modernizace trati trvala téměř tři roky. Objemem jde o největší investiční akci DPMLJ za poslední desítky let. Oprava vyšla na 893 milionů korun.

Unikátní přejezd, závory na tlačítko a zvlněná lávka. První jízda tramvají z Liberce do Jablonce

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ tramvaj Liberec - Jablonec nad Nisou
70 komentářů