dkv-spojujeme

Znojmo zahájilo výběr dopravce pro MHD na deset let

Autobusy městské hromadné dopravy ve Znojmě. Foto: Dopravní společnost PsotaAutobusy městské hromadné dopravy ve Znojmě. Foto: Dopravní společnost Psota

Znojemská MHD je z okresních měst na jižní Moravě nejrozsáhlejší, zakázka má hodnotu 321 milionů korun.

Město Znojmo zahájilo výběr dopravce, který bude od ledna 2023 zajišťovat dalších deset let provoz autobusových linek MHD. Jde o zakázku za více než 321 milionů korun. Dosud je jediným dopravcem místní Znojemská dopravní společnost – PSOTA.

Znojmem jezdí pět denních linek a dvě noční, přičemž jedna z nich má jen jediný spoj. Linky nesou označení 801 až 805 a 808 a 809. Předpokládá se, že za deset let ujedou autobusy ve Znojmě 1,1 milionu kilometrů.

Město si dalo do zadávací dokumentace podmínku, že autobusy musejí mít průměrné stáří nejhůře devět let a nejstarším vozům nesmí být víc než 12 let. Autobusy mají být klimatizované a nízkopodlažní. Všechny autobusy už budou také v nátěru, jakými se opatřují všechny nové autobusy jezdící ve službách Jihomoravského kraje a také na sobě budou mít logo Znojma.

Uchazeči mohou nabídku podávat do 7. ledna, poté by mělo město rozhodnout o výběru dopravce.

Znojemská MHD je z okresních měst na jižní Moravě nejrozsáhlejší. Autobusy zajíždějí i do okolních vesnic, které jsou součástí města jako městské části. Jde například o Oblekovice, Mramotice, Derflice či Načeratice.

Tagy MHD MHD Znojmo
40 komentářů