Změny v PID: přejmenování zastávky, více autobusů k nákupnímu centru a přečíslování linek

Autobus v systému Pražské integrované dopravy. Foto: RopidAutobus v systému Pražské integrované dopravy. Foto: Ropid

Podle Ropidu by názvy konečných zastávek měly odrážet název čtvrti.

V systému Pražské integrované dopravy dochází od čtvrtka 1. dubna k několika změnám v autobusových linkách. Nejviditelnější nastane v Horních Počernicích, kde dojde k přejmenování zastávky Ratibořská na Sídliště Horní Počernice. Organizátor veřejné dopravy v Praze Ropid na twitteru uvedl, že zvažuje přejmenování i dalších zastávek. „Názvy konečných by dle našeho názoru měly nějakým způsobem obsahovat názvy čtvrtí,“ uvedl Ropid. Upozornil, že není ale o ničem ještě rozhodnuto.

Od čtvrtka bude posílen bude provoz autobusů mezi Depem Hostivař a Poliklinikou Malešice výměnou za mírné omezení provozu mezi Depem Hostivař a Obchodním centrem Štěrboholy.

Jde o změnu na základě požadavku obchodního centra Europark, které financuje provoz autobusových linek ke svému areálu. Z důvodu zlepšení spojení oblasti Malešic se stanicí metra Depo Hostivař budou upraveny autobusové linky 208 a 228. Linka 228 bude v úseku Poliklinika Malešice – Depo Hostivař – OC Štěrboholy posílena a nově časově koordinována s linkami 163 a 208. Naopak provoz linky 208 bude v úseku Depo Hostivař – OC Štěrboholy omezen, nicméně díky nově zavedené koordinaci s linkou 228 budou ve většině období souhrnné intervaly v tomto úseku zachovány.

Intervaly autobusů mezi Poliklinikou Malešice a Depem Hostivař budou v pracovní dny mezi 9:00–13:00 a 19:30–21:30 a o víkendech cca mezi 9:00–21:30 zkráceny ze 60 na 30 minut. Souhrnné intervaly autobusů mezi Depem Hostivař a OC Štěrboholy budou zachovány s výjimkou odpoledního období o víkendech cca mezi 15:00 a 19:00, kdy budou prodlouženy ze 7,5 na 10 minut.

Přípravou na větší změny jízdních řádů na Voticku je také přečíslování autobusových linek na Neveklovsku. Důvodem je metodika jihočeského organizátora, kde dochází k vyhrazení části číselné řady linek 4xx pro mezikrajské linky. Proto dojde k přečíslování vybraných linek PID. Na tyto změny naváže rozsáhlejší úprava linek v oblasti Voticka od 10. 4. 2021 v rámci vyhodnocení integrace této oblasti, která proběhla v srpnu 2020.

Kompletně jsou změny popsány na stránkách PID.

Tagy PID praha Pražská integrovaná doprava ropid Středočeský kraj
16 komentářů