Změny v PID: Nová noční linka do Tuchoměřic a zastávky na znamení

Autobus PID do Tuchoměřic. Autor: Zdopravy.cz/Ondřej KubalaAutobus PID do Tuchoměřic. Autor: Zdopravy.cz/Ondřej Kubala

Na území Prahy a v blízkém okolí dojde v neděli (u nočních linek v noci na pondělí) k několika trvalým

Na území Prahy a v blízkém okolí dojde v neděli (u nočních linek v noci na pondělí) k několika trvalým změnám u autobusových linek. Především přibude nová příměstská noční linka 955 do Tuchoměřic, u noční linky 907 se rozšíří provoz do Přední Kopaniny a linka se prodlouží na Letiště Václava Havla.

„Hodí se každému kdo se vrací pozdě v noci domů, nebo naopak tomu, kdo bude potřebovat autobusem velmi brzy ráno do Prahy,“ uvedl k zavedení linky 955 místostarosta Tuchoměřic Martin Růžička pro Tuchoměřický zpravodaj. Linka bude jezdit zatím jen v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli.

Zatímco ve směru z Prahy budou muset lidé do autobusu číslo 955 přestoupit z linek 907 a 910 z centra Prahy, v opačném směru (odjezd z Tuchoměřic ve tři ráno) autobus jen změní číslo na 907, takže lidé budou moci pokračovat do centra stejným vozem.

V systému PID také přibude zastávek na znamení. Nově budou autobusy zastavovat jen na znamení na zastávkách Nemocnice Bubeneč, Poliklinika Modřany, Špitálka, Tehovičky, Tuchoměřice, U Dvora, Tuchoměřice, Kněžívka a Záveská.

Přehled jednotlivých změn po linkách

110 časové posuny spojů v pracovní dny odpoledne pro zlepšení koordinace s linkou 141.
130 zřízení zastávky Obchodní centrum Sárská také ve směru Zličín.
141 úprava pozdních večerních a brzkých ranních spojů.
243 časové posuny spojů v ranní a odpolední špičce pro zachování návazností s linkou 241.
244 přemístění zastávky Závodiště Chuchle ve směru Smíchovské nádraží z obratiště do zastávky v Radotínské ulici.
259 přemístění zastávek v oblasti Jahodnice (zrušení zastávky Jahodnice II v obratišti pro odpolední spoje školní linky).
907 prodloužení linky o úsek Přední Kopanina – Letiště, včetně spojů dosud ukončených v Nebušicích (interval 60 minut).
912 linka je z důvodu minimálního využití v novém úseku a z důvodu zlepšení přestupů na tramvaje opětovně ukončena v zastávce Lehovec (již nejede přes Sídliště Lehovec na Hloubětínskou.
955 nová příměstská noční linka v trase Terminál 1- Tuchoměřice, Obecní úřad (v provozu 1 pár spojů pouze o víkendových nocích, návaznost na linky 907 a 910 v zastávce Terminál 1)

Pramen: Ropid

Tagy noční autobusy PID Tuchoměřice
2 komentáře