Zima na Letišti Praha: Pravidelné nasazení dreamlinerů a více letů do Londýna

Vstup do odletové haly Terminálu 2 Letiště Praha. Autor: Letiště PrahaVstup do odletové haly Terminálu 2 Letiště Praha. Autor: Letiště Praha

Zimní letový řád, jehož platnost začíná zítra, přinese na pražské letiště i deset novinek ve srovnání s předchozí zimou. Patří

Zimní letový řád, jehož platnost začíná zítra, přinese na pražské letiště i deset novinek ve srovnání s předchozí zimou. Patří mezi ně například lety do Belfastu, Marrákeše, Ammánu, Šardžá, Pisy, Splitu či Dubrovníku. Celkem nabídne Letiště Václava Havla Praha během zimní sezóny letecká spojení do 114 destinací ve 42 zemích světa.

„Nová spojení jsou důkazem toho, že se nám daří rozšiřovat naši síť rovněž o mimoevropské destinace, v čemž budeme pokračovat i do budoucna,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř. Pravidelné linky bude z Prahy v průběhu zimního letového řádu provozovat 60 leteckých společností, přičemž dvě z nich, Air Arabia a Cyprus Airways, se v české metropoli objeví v zimě vůbec poprvé. K navýšení frekvencí dojde na linkách do Londýna/Heathrow, Londýna/City, Moskvy a do Rigy.

Zajímavostí pro příznivce letecké dopravy pak bude především nasazení Boeingů 787 Dreamliner na pravidelných linkách. Tyto letouny budou na lety do Prahy poprvé nasazovány ve standardním režimu, dosud sem zavítaly jen výjimečně.

Boeing 787-9 v barvách Korean Air. Foto: Korean Air

Boeing 787-9 v barvách Korean Air. Foto: Korean Air

Společnost Qatar Airways nasadí dreamliner na jeden ze svých denních letů mezi Prahou a Dauhá, čímž dojde k navýšení celkové kapacity na lince o 46 procent. Dreamliner by měl přiletět už v neděli ve 12:25. Měl by tak stihnout přistát ještě před uzavřením letiště ve 13:30. V pondělí pak začne druhý dreamliner nasazovat společnost Korean Air mezi Prahou a Soulem.

Nejvytíženější zemí podle počtu destinací na letech z Prahy zůstává i v zimě Velká Británie, a to díky nabídce 16 různých míst, včetně všech šesti hlavních mezinárodních letišť v Londýně. Na druhém místě je Francie (10 destinací), dále pak Itálie (9 destinací), Španělsko (9 destinací) a Rusko (8 destinací). Z měst bude nejvíce letů z Prahy v zimě směřovat do Londýna (až 13 letů denně), Moskvy (až 10 letů), Paříže (až 8 letů), Amsterdamu (až 7 letů) a Varšavy (7 letů).

Nové destinace v zimním letovém řádu 2018-2019:

Kutaisi (Wizzair), Marrákeš (Ryanair), Ammán (Ryanair), Belfast (easyJet), Šardžá (Air Arabia), Pisa (Ryanair), Split (ČSA/SmartWings), Dubrovník (ČSA/Smartwings), Paříž/Beauvais (Ryanair), Larnaka (Cyprus Airways).

Tagy Boeing 787 dreamliner Korean Air letiště praha letový řád praha qatar airways Ryanair zima
2 komentáře