Železniční provoz v Praze komplikovala rozsáhlá porucha trakčního vedení

Zaplněné odstavné nádraží v Praze během omezení provozu. Foto: ČDZaplněné odstavné nádraží v Praze během omezení provozu. Foto: ČD

Poruchu způsobil v časných ranních hodinách silný vítr.

(aktualizováno 11:45) S velkými zpožděními musí dnes počítat cestující elektrických vlaků v Praze a okolí. Kvůli silnému větru dnes došlo na odstavném nádraží Praha-Jih k rozsáhlé poruše na trakčním vedení.

Vyplývá to z informací na stránkách ČD Mimořádnosti a Pražské integrované dopravy. Potíže potvrdil mluvčí Českých drah Robert Pagan. „Omezení se dotkne vlaků dálkové a především regionální dopravy v okolí Prahy, které jsou vedeny převážně elektrickými jednotkami CityElefant. V okolí Prahy tak nevyjedou vybrané dálkové a osobní vlaky,“ řekl Pagan. České dráhy se omluvily za způsobené komplikace.

Kvůli poruše některé vlaky vůbec nevyjely, jiné mají desítky minut zpoždění.  K částečnému obnovení provozu došlo po 8. hodině, České dráhy vyjely s elektrickými jednotkami pomocí nezávislé trakce. Před jedenáctou hodinou bylo zapnuto trakční vedení ve vjezdu do depa, do 14. hodin by měla být závada kompletně odstraněna.

Tagy České dráhy Odstavné nádraží Jih porucha trakčního vedení
86 komentářů