Železniční dopravu v Praze komplikovaly v ranní špičce ukradené kabely a srážka s osobou

Některé vlaky byly kvůli mimořádnostem zrušeny.

Železniční dopravu v Praze od rána komplikovaly dvě velké komplikace na tratích mezi Prahou a Berounem a Prahou a Benešovem. Mezi Smíchovem a Radotínem byl nejprve zastaven provoz kvůli krádeži kabelů, později byl obnoven po jedné koleji. Vlaky v úseku Říčany – Praha-Hostivař nejezdily do 7:13c kvůli srážce s osobou.

O mimořádnostech informovaly na svých stránkách Správa železnic, České dráhy a Pražská integrovaná doprava (PID).

Ke krádeži kabelů došlo ve stanici Praha-Smíchov. Vlaky od Berouna směřující do Prahy nejdříve končily v Radotíně, od 6 hodin jezdí po jedné traťové koleji, provoz je výrazně omezen, uvedl organizátor Pražské integrované dopravy. Z Radotína na Smíchov zavedly ČD náhradní autobusovou dopravu, cestující mohou využít také městskou hromadnou dopravu (MHD).

K mimořádné události došlo ve 4:10. Některé vlaky jsou zcela zrušeny, nejedou například vložené spoje z Řevnic do Prahy. V 7:30 došlo k plnému obnovení provozu.

Provoz byl také zastaven po střetu rychlíku s osobou v Praze-Uhříněvsi. Hasiči museli z rychlíku evakuovat 160 lidí. Podle stránek ČD Mimořádnosti byl provoz přerušen v úseku Říčany – Praha-Hostivař. Od 7:13 je provoz obnoven po jedné koleji.

Tagy České dráhy Pražská integrovaná doprava Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun trať 220 Praha - České Budějovice
50 komentářů