Ze silnice I/4 u Milína zmizí semafory dříve, další omezení se chystají na září

Oprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSD

Definitivně má kolony ze silnice I/4 odstranit dálnice D4, která se mezi Pískem a Příbramí staví od začátku června.

Silničáři urychlili opravu silnice I/4 mezi Milínem a Chrašticemi, kde řidiči tráví kvůli kyvadlovému průjezdu dlouhé desítky minut v kolonách. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) odstraní omezení v průběhu úterý, což je oproti původnímu termínu o deset dní dříve. Komplikace na vytíženém tahu z Prahy na jih Čech ale nekončí. Na září se chystá oprava navazujícího úseku.

„V průběhu úterý řidiči projedou místem bez omezení v režimu 1+1, jak byli zvyklí před opravou,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Silničáři dočasně odstranili kyvadlový průjezd už na tento víkend, kdy řidiči mohli úsekem projíždět padesátikilometrovou rychlostí oběma pruhy. Semafory se ale dnes znovu nakrátko vrátily.

Současně ŘSD připravuje navazující opravu silnice I/4 v úseku Chraštice – hranice Středočeského kraje. Aktuálně probíhá výběrové řízení na stavební firmu. ŘSD již vybralo nejvýhodnější nabídku a nyní běží lhůta do 27. července, do kdy se mohou neúspěšní uchazeči odvolat.

„Pokud v další přípravě nenastanou neočekávané průtahy, opravu bychom rádi zahájili již v průběhu září tohoto roku, abychom do zahájení zimní údržby 1. listopadu, stihli opravit co největší část tohoto úseku silnice I/4, která již není v dobré kondici,“ doplnil Buček.

Definitivně má kolony ze silnice I/4 odstranit nová dálnice D4, která se mezi Pískem a Příbramí staví v rámci projektu PPP od začátku června. Hotova má být před koncem roku 2024.

Tagy I/4 ŘSD
Žádné komentáře