Zázemí pro silničáře na D35 chce postavit osm firem. Cena spadla o více než pětinu

Stavba D35 v úseku Časy - Ostrov. Foto: ŘSDStavba D35 v úseku Časy - Ostrov. Foto: ŘSD

Kromě údržby bude u střediska údržby sídlit i dopravní policie.

V českém dopravním stavitelství pokračuje i nadále zcela odlišný vývoj cen stavebních prací. Zatímco u železnic se firmy předhánějí v tom, o kolik překonají cenu podle rozpočtu, u silnic jde přesně o opačný trend.

Ukazuje to další velká soutěž Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Do zakázky na stavbu střediska správy a údržby dálnice (SSÚD) D35 v Městci se přihlásilo celkem osm firem. Nejlevnější nabídka byla na 244,4 milionu korun, což představuje 77 % odhadované ceny. Podle údajů na twitterovém účtu generálního ředitele ŘSD Radka Mátla podalo nejlevnější nabídku sdružení 4 firem: Chládek a Tintěra Pardubice, Marhold, BAK a Eurovia CS. Odhadovaná cena byla 316,5 milionu korun.

Nový areál bude sídlem nejen pro údržbu a opravy dálnice, ale také pro dopravní policisty. Vyroste na trase v úseku Časy – Ostrov v blízkosti budoucího přemostění železničního koridoru z Pardubic do České Třebové.

Úsek Časy – Ostrov by měl být hotový příští rok. „V současnosti se – vyjma velmi komplikovaného mostního objektu SO 214 přes železniční koridor v Uhersku – nachází stavba v mírném časovém předstihu,“ uvádí ŘSD na svých stránkách. Z převážné části je dokončeno provádění hrubých zemních prací, na některých vybraných úsecích byla zahájená pokládka konstrukčních vrstev. Detailně je stavba popsána na stránkách ŘSD.

Tagy D35 D35 Časy - Ostrov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD SSÚD Městec Top
14 komentářů