Závada podloží zastavila tramvaje v Kobylisích, po výměně pražců už jezdí opět metro C

Závada tramvajového podloží v ulici Ke Stírce. Foto: DPPZávada tramvajového podloží v ulici Ke Stírce. Foto: DPP

Některé tramvaje vyloučený úsek objíždí, na místě je náhradní autobusová doprava.

Cestující v Praze musejí počítat s nečekaným omezením tramvajového provozu na severu města. Kvůli závadě kolejového podloží je od včerejšího večera přerušen tramvajový provoz v úseku Kobylisy – Ke Stírce. Omezení se dotýká celkem šesti linek.

Na místě je zavedena náhradní autobusová doprava linkou X10, část linek do Kobylis míří objížďkou přes Holešovice a Trojskou. To je případ linky 3, 10 a 17. Zastávka Ke Stírce je v tomto případě zřízena v ulici Trojská. Linka 17 ve své krátké verzi jede jen na Strossmayerovo náměstí. Linka 24 je vedena jednosměrným objezdem. Náhradní autobusová doprava X10 je zavedena v úseku Březiněvská – Kobylisy – Ke Stírce – Okrouhlická. Mezi zastávkami Kobylisy – Sídliště Ďáblice jezdí náhradní linka 30.

Podle ředitele odboru komunikace DPP Daniela Šabíka by měl být úsek zprovozněn do středy. K události došlo v místě, kde loni Pražská vodárenská společnost opravovala kanalizaci.  Kompletní popis změn je na stránkách DPP.

Noční provoz zůstává zachován, zastávky Kobylisy a Ke Stírce pro směr do centra jsou přemístěny do zastávek pro směr z centra. Cestující musejí počítat se zhruba pětiminutovým zpožděním.

V Praze končí po týdnu jiné velké omezení v MHD. Skončila další etapa výměny dřevěných pražců na trase C, v úseku Muzeum – Pražského povstání tak metro jezdí již bez omezení.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Kobylisy omezení tramvajového provozu PID Pražská integrovaná doprava
10 komentářů