Západní obchvat Pelhřimova má první stavební povolení, je pro železniční most

Silnice I/34, obchvat Ondřejova, ilustrační foto. Pramen: MDČRSilnice I/34, obchvat Ondřejova, ilustrační foto. Pramen: MDČR

Západní obchvat má odvést tranzitní dopravu z Pelhřimova a tím výrazně zlepšit podmínky k životu ve městě.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo první stavební povolení k pětikilometrovému obchvatu Pelhřimova na I/34. Vydal jej Drážní úřad a týká se nového železniční mostu; obchvat bude zhruba v polovině podcházet trať 224 Pelhřimov – Tábor.

Silničáři pro obchvat potřebují celkem čtyři stavební povolení. „Další žádosti o vydání stavebních povolení (včetně hlavní trasy) se na příslušné orgány nyní rozesílají. Předpokládáme, že povolení budou postupně vydávána v průběhu roku 2023,“ sdělil mluvčí ŘSD Martin Buček.

Západní obchvat má odvést tranzitní dopravu z Pelhřimova a tím výrazně zlepšit podmínky k životu ve městě. Ulevit se má i řidičům. Obchvat bude z obou stran ohraničen mimoúrovňovými křižovatkami. Křižovatka Pelhřimov jih jej napojí na nynější trasu I/34, křižovatka Pelhřimov sever propojí I/34 a I/19.

Obchvat se má stavět v letech 2025 až 2027, předpokládaná cena je necelá miliarda. Na jihu naváže na obchvat Ondřejova, který byl otevřen v roce 2017.

I/34, obchvat Pelhřimova. Pramen: ŘSD

I/34, obchvat Pelhřimova. Pramen: ŘSD

Tagy I/34 Pelhřimov obchvat ŘSD
31 komentářů