Zaměstnanci Heathrow podruhé odložili stávku, rozhodnutí padne začátkem září

Letiště Heathrow, Terminál 5. Foto: Heathrow AirportLetiště Heathrow, Terminál 5. Foto: Heathrow Airport

Zaměstnanci londýnského letiště Heathrow už podruhé tento měsíc odložili stávku, kterou tentokrát měli nahlášenu na 23. a 24. srpna. Odborová

Zaměstnanci londýnského letiště Heathrow už podruhé tento měsíc odložili stávku, kterou tentokrát měli nahlášenu na 23. a 24. srpna. Odborová centrála Unite chce dát svým členům čas na hlasování o nové platové nabídce vedení letiště. Hlasování skončí 2. září.

Stávkovat chtějí především pracovníci bezpečnosti, odbavení cestujících i letadel a hasiči. Celkem jde o zhruba 4000 lidí, kterým nyní vedení firmy nabídlo nárůst mezd o 7,8 procenta během dvou let.

„To je výrazně nad inflaci i nad poměry jiných britských letišť. Pomůže to zajistit dlouhodobou jistotu mezd a jistotu zaměstnání,“ citoval list The Telegraph vedení letiště. Podle něj je růst mezd navržen tak, aby pomohl především nejhůře placeným zaměstnancům.

Ti hrozili stávkou už začátkem srpna. Přesto, že protest nakonec zrušili, muselo letiště zrušit stovky letů. Stávka na konci srpna by přitom zřejmě způsobila ještě větší chaos, neboť jde o vrcholné dovolenkové období a na pátek navíc připadá pracovní volno.

Heathrow je s více než 80 miliony odbavených cestujících ročně největším evropským letištěm. Z Prahy sem létají pouze British Airways.

Tagy Londýn Heathrow stávka
Žádné komentáře