Stávka na Heathrow nebude, část letů ale zůstane stejně zrušená

Letiště Heathrow, Terminál 5. Foto: Heathrow AirportLetiště Heathrow, Terminál 5. Foto: Heathrow Airport

Plánovaná stávka části zaměstnanců na největším evropském letišti Heathrow v Londýně se nakonec konat nebude. Odborový svaz Unite podvečer oznámil,

Plánovaná stávka části zaměstnanců na největším evropském letišti Heathrow v Londýně se nakonec konat nebude. Odborový svaz Unite podvečer oznámil, že stávku odvolává a bude ještě s vedením letiště jednat.

Heathrow i přes odvolání stávky stejně zítra zruší necelou stovku letů, rušení oznámilo letiště preventivně už během víkendu. Jde zhruba jednu sedminu všech odletů za den. Dopady by ale neměly být tak velké, jako kdyby se stávkovalo. Někteří dopravci vyzvali cestující, aby letěli pouze s malým příručním zavazadlem, aby se vyhnuli problémům se stávkujícími zaměstnanci.

Podle letiště většina cestujících i přes omezení do své cílové destinace dostane, i když budou muset letět v řadě případů jiným spojem. Heathrow zrušilo hlavně lety do destinací, kam se létá několikrát denně. Odboráři odvolali stávku zatím jen na pondělí.

Na Heathrow létají z Prahy jen British Airways, podle rezervačního systému letí zítra všech pět naplánovaných spojů.

Důvodem chystané stávky byly spory o výši mezd. Odboráři chtějí s letištěm ještě jednat. Pro stávku jsou zejména pracovníci na security či hasiči.

Tagy Heathrow Londýn Heathrow stávka
Žádné komentáře