Začíná první dopravní omezení kvůli stavbě okruhu na Tomkově náměstí v Brně

Vizualizace úseku VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: Brno.czVizualizace úseku VMO Tomkovo náměstí - Rokytova. Foto: Brno.cz

Aktuální omezení dopravy potrvá do 31. července, kdy na něj navážou další uzavírky trvající až do prosince.

Ve středu začne první ze série dopravních omezení spojených s výstavbou Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí, Rokytova. Pro auta bude obousměrně neprůjezdná Dukelská třída od křižovatky s Provazníkovou po křížení s Hálkovou. Uvedené uspořádání dopravy potrvá pravděpodobně do 31. července, kdy na něj naváží další uzavírky trvající až do prosince tohoto roku. Oznámil to brněnský magistrát.

V ulici Dolnopolní bude platit zákaz zastavení a v oblasti kolem mostu bude provoz zúžen do jednoho pruhu. V případě narušení plynulosti provozu, případně na pokyn policie, začne podle magistrátu v tomto místě fungovat semafor.

Omezení se mírně dotkne i městské hromadné dopravy. Nebudou provozovány doplňkové spoje trolejbusových linek 25 a 26 na odbočné větvi základních tras v úseku Tomkovo náměstí – Vozovna Husovice. Dále bude přechodně přesunuta zastávka Tomkovo náměstí pro tramvajovou linku 4 a noční autobusovou linku N94 ve směru do centra přibližně o 70 metrů vpřed do ulice Dukelské před křižovatku s ulicí Hálkovou.

Objízdné trasy

Jednosměrná objízdná trasa pro směr od Husovic bude vedena z Dukelské třídy ulicí Dačického, Husovickou, Svitavskou, Vranovskou, Jugoslávskou, Merhautovou a Provazníkovou na VMO Tomkovo náměstí.

Jednosměrná objízdná trasa pro směr z Králova Pole povede ulicemi Porgesova, Merhautova, Jugoslávská, Vranovská, Svitavská, Husovická a Dačického na Dukelskou třídu.

Jednosměrná objízdná trasa pro směr od Židenic bude vedena z Provazníkovy do Husovického tunelu, dále ulicemi Merhautova, Jugoslávská, Vranovská, Svitavská, Husovická a Dačického na Dukelskou třídu.

Jednosměrná objízdná trasa pro směr z Maloměřic povede Provazníkovou do Husovického tunelu, dále ulicemi Merhautova, Jugoslávská, Vranovská, Svitavská, Husovická a Dačického, na Dukelskou třídu.

Stavba městského okruhu v úseku od Tomkova náměstí po Rokytovu ulici začala 23. června. Celý úsek měří 1,2 kilometru. Zakázku získalo sdružení firem FIRESTA, OHL ŽS a Metrostav s cenou 2,356 miliardy korun. Ze stavebního hlediska půjde o náročný úsek s několika mosty a dvěma mimoúrovňovými křižovatkami. Ta hlavní vznikne na Tomkově náměstí, které okruh překoná po mostě. Hotovo má být v roce 2024.

Tagy I/42 VMO Rokytova Tomkovo náměstí Velký městský okruh Brno
24 komentářů