Začíná oprava I/3 pod Benešovem, řidiče na vytížené silnici čeká objížďka

Úsek silnice I/3 Mirošovice - Benešov. Pramen: ŘSDÚsek silnice I/3 Mirošovice - Benešov. Pramen: ŘSD

Ředitelství silnic a dálnic zahájí ve středu ráno opravu povrchu vytížené silnice I/3 mezi Benešovem a Olbramovicemi. Opravy potrvají 95

Ředitelství silnic a dálnic zahájí ve středu ráno opravu povrchu vytížené silnice I/3 mezi Benešovem a Olbramovicemi. Opravy potrvají 95 dní a vyžádají si 133 milionů korun. Řidiči se musejí připravit na nemalé komplikace spojené s odklonem části provozu na objízdnou trasu.

Dopravní značení a objížďku připravují dělníci už od pondělí, aby ve středu ráno mohly začít stavební práce.
Po příštích 42 dnů bude provoz ve směru z Olbramovic na Benešov převeden na objízdné trasy, které budou odlišné pro osobní a pro nákladní dopravu.

Objížďka pro nákladní auta nad 3,5 tuny a nad 3,5 metru výšky bude vedena ze silnice I/3 na silnici I/18 na Sedlčany a dále na dálnici D4. Objízdná trasa pro menší vozy bude vedena ze silnice I/3 přes Tomice II, Ouběnice, Jinošice, Líšno a Bystřice zpět na I/3.

Po 42 dnech bude provoz vrácen na I/3 a budou probíhat dokončovací práce za obousměrného provozu.
„Zvolená dopravní opatření s využitím objízdných tras umožní práce provézt v krátkém čase. Pokud by byla zvolena kyvadlová doprava, práce by probíhaly výrazně delší dobu,“ sdělila mluvčí stavební firmy Eurovia Iveta Štočková.

V rámci oprav dojde ke kompletní výměně povrchu vozovky na šesti kilometrech silnice. ŘSD chce přitom ještě letos začít s novostavbou navazujícího obchvatu Olbramovic za 360 milionů korun.

Tagy Benešov - Olbramovice eurovia I/3 oprava ŘSD
15 komentářů