Za srážku tramvaje a trolejbusu v Brně mohla závada, trolejbus nebylo možné řídit

Nehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekceNehoda trolejbusu a tramvaje v Brně v Křenové ulici. Foto: Drážní inspekce

Za loňskou nehodou tramvaje a trolejbusu v Křenové ulici v Brně byla technická závada. Potvrdilo to znalecké zkoumání, uvedl dnes

Za loňskou nehodou tramvaje a trolejbusu v Křenové ulici v Brně byla technická závada. Potvrdilo to znalecké zkoumání, uvedl dnes na webu policie mluvčí Pavel Šváb. Při nehodě se zranilo 43 lidí, škoda se vyšplhala na 2,5 milionu korun.

„Příčinou nehody byla technická závada. Definitivní potvrzení pravděpodobné vyšetřovací verzi daly výsledky znaleckého zkoumání. Potvrdily tak zjištění z ohledání místa dopravní nehody a samotného havarovaného trolejbusu,“ uvedl mluvčí. Doplnil, že šlo o problém znemožňující řízení trolejbusu, který v tuto chvíli policie nemůže konkretizovat.

Nehoda se stala v pondělí 1. dubna před 14:00, ulici téměř na šest hodin zablokovala. Trolejbus jedoucí v kolejovém pásu znenadání vybočil do protisměru a čelně se střetl s protijedoucí tramvají, která jela bez cestujících. V nemocnici skončilo 40 lidí včetně obou řidičů, 13 lidí bylo zraněno těžce a středně těžce.

„Policisté i nadále pracují na objasnění všech okolností dopravní nehody,“ doplnil mluvčí.

ČTK

Tagy brno MHD nehoda
15 komentářů