Za peníze z parkovného a pokut se v Brně předláždí ulice. Vznikne osm parkovacích míst

Masarykova ulice podle umělé inteligence DALL.E. Zdroj: Data.Brno.czMasarykova ulice podle umělé inteligence DALL.E. Zdroj: Data.Brno.cz

Dlažba se opraví v Kobližné a Petrské ulici.

Brněnští radní projednali projekty, které chce město provést za peníze z Fondu mobility. Ten město zřídilo v roce 2018 v souvislosti s novým parkovacím systémem. Plynou do něj veškeré příjmy z parkovacích oprávnění a příjmy z přestupků.

Radní z fondu navrhli příspěvky na opravy dlažby v ulicích Kobližná a Petrská. Na předláždění části ulice Kobližné budou vyhrazeny čtyři miliony korun, u ulice Petrská to budou dva miliony.

Zároveň vzniknou nová parkovací místa na Vavřinecké ulici. Půjde o osm kolmých parkovacích stání. „Na tento projekt navrhujeme vyčlenit 1,5 milionu korun s tím, že se kromě parkovacích stání ulice osadí i novými lavičkami a přibydou tu i odpadkové koše. Samotné práce by měly začít v průběhu příštího roku,“ dodal radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Dalšími projekty, které chce město podpořit z Fondu mobility jsou podle Kratochvíla opravy komunikací v centru města. Konkrétně jde o předláždění části Kobližné ulice od náměstí Svobody po křížení s Kozí a Poštovskou.

Do účastníků brněnské cyklojízdy najížděl řidič mercedesu. Snažil se je předjet, případ šetří policie

To samé se odehraje na Petrské, v úseku od Zelného trhu po Biskupskou. V obou případech budeme postupovat v souladu s metodikou Kanceláře architekta města Brna, která se tohoto typu prací dotýká,“ upřesnil Kratochvíl. Hotovo by podle něj mělo být už letos.

Fond mobility by měl podle svého statutu finančně podporovat projekty související se zlepšením bezpečnosti silniční dopravy, opatření pro cyklistickou dopravu či výstavbu nových parkovacích kapacit.

Tagy brno dlažba Parkování v Brně
2 komentáře