Z Prahy se bude poprvé přímo létat na Madagaskar, po letech se vrátí Thajsko

Boeing 787-9 Dreamliner společnosti LOT Polish Airlines. Pramen: ČedokBoeing 787-9 Dreamliner společnosti LOT Polish Airlines. Pramen: Čedok

LOT bude chartery na objednávku Čedoku zajišťovat Boeingem 787-9 Dreamliner pro 294 cestujících ve třech třídách.

Cestovní kancelář Čedok a polské aerolinie LOT rozšíří od příští zimní sezony počet přímých letů do exotických destinací. Praha se tak vůbec poprvé dočká přímých letů na Madagaskar, po třinácti letech se vrátí i přímé lety do Thajska.

LOT bude chartery na objednávku Čedoku zajišťovat letadlem typu Boeing 787-9 Dreamliner pro 294 cestujících ve třech třídách – business, premium a economy. Na Madagaskar odletí první rekreanti v sobotu 24. září, sezona v Thajsku začne v sobotu 7. ledna. Charterové lety do Dominikánské republiky a na Zanzibar bez přestávky navážou na letní sezónu a budou pokračovat i během zimy.

„Oproti loňskému roku navyšujeme kapacitu u leteckých pobytových zájezdů o více než 70 procent, v porovnání s rokem 2019 dokonce desetinásobně,“ uvedl šéf Čedoku Stanislav Zeman. Předprodeje zimních exotických zájezdů zahájil Čedok nyní v dubnu.

„Díky přímým letům budou tyto destinace z pražského letiště cestujícím blíž a časově méně náročné,“ doplnil výkonný ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jiří Vyskoč.

Přehled přímých dálkových letů Čedoku (LOT) z Prahy během zimní sezóny:

Dominikánská republika* (Punta Cana) – pondělí (červen-duben) – doba letu 10,5 hod.
Tanzanie* (Zanzibar) – úterý (červen-duben) – doba letu 8,5 hod.
Madagaskar (Nosy Be) – sobota (září-leden) – doba letu 10 hod.
Thajsko** (Krabi) – sobota (leden-duben) – 11,5 hod.

*spojení budou v provozu již od konce června a budou pokračovat v zimní sezóně
** přímé lety do Thajska odstartují od ledna 2023

Tagy Čedok LOT Madagaskar thajsko
45 komentářů