Z Plzně do Chebu nepojedou dva měsíce vlaky

Souprava InterJet. Foto: České dráhySouprava InterJet. Foto: České dráhy

Výluka se týká úseku Pňovany - Planá u Mariánských Lázní.

Kvůli rekonstrukci úseku Pňovany – Planá u Mariánských Lázní od zítřka až do 20. září neprojedou žádné přímé vlaky mezi Plzní a Chebem. Pro cestující to znamená dva měsíce náhradní autobusové dopravy včetně dálkových spojů.

Výluka začne zítra v 7:45. „Po dobu výluky jsou všechny expresní vlaky v úseku Plzeň-Křimice – Cheb (– Františkovy Lázně/Karlovy Vary) nahrazeny autobusy náhradní dopravy a regionální vlaky (spěšné a osobní) jsou nahrazeny autobusy v úseku Pňovany – Planá u Mariánských Lázní. Náhradní autobusová doprava je organizována podle výlukového jízdního řádu,“ uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Veškeré detaily o výluce jsou na stránkách ČD Mimořádnosti. První den výluky vlaky IC 533, IC 503 a Sp 1661 jedou bez omezení, vlak IC 568 je již nahrazen autobusy náhradní dopravy.

Během výluky platí také některá dodatečná opatření. Například spěšné vlaky v úseku Plzeň – Pňovany jedou v upravené časové poloze podle výlukového jízdního řádu. V odlišných časech jedou také osobní vlaky 7368, 7375, 7304 a 7369 v úseku Planá u Mariánských Lázní – Cheb. Drobné odchylky v zajištění náhradní dopravy jsou ještě zhruba u tří vlaků.

S ohledem k horší přístupnosti je stanice Vranov u Stříbra obsluhována ze stanice Stříbro zvláštní autobusovou linkou náhradní dopravy a zastávka Pavlovice je obsluhována z mimořádné zastávky náhradní autobusové dopravy Bor, Bezděkov.

Tagy České dráhy náhradní autobusová doprava trať 178 Plzeň - Cheb
20 komentářů