Z opraveného mostu v Děčíně padá beton, policie uzavřela parkoviště

Uzavřené parkoviště pod Novým mostem v Děčíně. Foto: Statutární město DěčínUzavřené parkoviště pod Novým mostem v Děčíně. Foto: Statutární město Děčín

ŘSD zadává diagnostiku mostu.

Městská policie v Děčíně uzavřela část parkoviště v nákupní zóně v Obloukové ulici pod nedávno opraveným Novým mostem. „Z Nového mostu totiž padají kousky betonu,“ vysvětlilo město na svém facebookovém profilu.

Situaci s mostem nyní řeší Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). To v roce 2022 dokončilo rozsáhlou rekonstrukci, při té se ale neřešila spodní část mostu. Na mostě se podle ŘSD odloupl malý kousek svrchní části z betonu. „Poslali jsme na místo našeho smluvního partnera, kterým je Správa silnic a údržby Ústeckého kraje. Provoz na mostu je bezpečný,“ řekl ČTK mluvčí ŘSD Jan Rýdl. „Zadáváme diagnostiku, která určí, co se na místě přesně stalo,“ uvedl.

Nový most spojující oba břehy Labe je v provozu od roku 1985. Jde o nejdelší přemostění Labe v Česku. Hlavní mostní část má přes 750 metrů. V roce 2021 a 2022 probíhala velká oprava.  Stavební práce zahrnovaly kompletní rekonstrukci asfaltového souvrství včetně opravy mostní konstrukce, vyrovnávacích vrstev a celoplošnou izolaci mostovky.

Rok dlouhá oprava v Děčíně je u konce. Nový most přes Labe je opět plně průjezdný

Tagy Děčín Nový most Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
18 komentářů