Z mazačky je reklamní nosič, jízdou po městě láká na formule i MHD

Mazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZ

Tramvaj s formulí místo cisterny bude jezdit do čtvrtka.

V ulicích Prahy se objevila mazací tramvaj přezdívaná mazačka v netradiční barvě a s netradičním nákladem. Namísto standardní oranžové barvy jezdí v modrých barvách týmu Formule 1 Red Bull Racing s monopostem skutečné Formule 1 umístěným místo cisterny s vodou.

Tramvaj má nalákat k marketingové akci Red Bullu, která proběhne v sobotu. Současně ji DPP využil k reklamě na cestování MHD se sloganem „Nejrychleji Prahou? Jedině MHD. Jasná volba i pro Formuli 1“.

Po akci Comic-con jde o druhý případ, kdy DPP mazačku propůjčil k reklamě. DPP za pronájem nezíská ani korunu, náklady na polepy a instalaci formule nesou pořadatelé sobotní akce.

Závodní monopost RB18 dočasně nahradil cisternu s vodou, která v létě kropí ulice. Jde o skutečný stroj, z kterého byl pouze dočasně odmontován kvůli váze motor. Formuli na nákladní platformu tramvaje usadil jeřáb vybavený speciálním ramenem.

Mazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZMazačka v barvách Red Bull. Foto: Jan Kasl / Red Bull CZ

Mazačka s monopostem projíždí celou Prahou po trase naplánované tak, aby byla vidět na co nejvíce místech. Fanoušci ji mohou zastihnout ve Strašnicích, Vršovicích, na I. P. Pavlova, na Karlově náměstí, na Staroměstské, na Letné, na Náměstí Republiky, na Palmovce, v Hloubětíně a na dalších místech.

Mazačka s formulí je v provozu od pondělí 12. do čtvrtka 15. srpna 2024, od cca 7:30 do 23:30. Její trasa trvá zhruba hodinu a půl. Dnes například pojede přes zastávky Vozovna Strašnice – Průběžná – Vršovické náměstí – I. P. Pavlova – Karlovo náměstí – Palackého náměstí – Staroměstská – Chotkovy sady – Letenské náměstí – Nábřeží kpt. Jaroše – Náměstí Republiky – Florenc – Palmovka – Vysočanská – (Vozovna Hloubětín – Nademlejnská) – Palmovka – Krejcárek – Želivského – Vozovna Strašnice. Aktuální trasa mazačky je na webu DPP. V případě deště mazačka s formulí přerušuje provoz a na trať se vrací po skončení přeháněk.

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp Mazačka Red Bull
35 komentářů