Z Brna do Zlína pojede nový zrychlený autobusový spoj

Nové autobusy Iveco Crossway Line pro linku Zlín - Brno. Foto: Arriva MoravaNové autobusy Iveco Crossway Line pro linku Zlín - Brno. Foto: Arriva Morava

Zlínský kraj posílí od neděle také spojení Vsetína se Zlínem.

Zlínský kraj zavede od příštího pondělí nový zrychlený spoj mezi Brnem a Zlínem. V provozu má být pouze ve všední dny. Zastavovat bude jen ve Vyškově a Kroměříži.

Nový spoj s odjezdem v 16:50 z Brna a příjezdem v 18:37 provozovaný Arrivou je jednou z úprav, kterou přinese nedělní změna jízdního řádu. „Cestujícím Integrovanou dopravou Zlínského kraje nabídneme několik nových spojů, případně dojde k drobným časovým posunům v jízdních řádech stávajících spojů. Vycházíme tak vstříc požadavkům obcí i občanů kraje,“ řekl Martin Štětkář, jednatel společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (Koved).

Cestující tak budou moci o víkendu využívat nový večerní autobus mezi Vsetínem a Zlínem – ze Vsetína odjede ve 20.35 a zpět ze Zlína ve 21.30 hodin. V sobotu pojede nový spoj ráno v 6.50 ze Vsetína do Slušovic, odkud se v 8.35 vrátí zpět do Vsetína. Celkově bude posílena sobotní doprava na trase Zlín – Hrobice – Slušovice. Některé nevyužívané spoje budou naopak zrušeny – jedná se například o autobus jezdící v neděli večer ve 20.00 hodin z Rajnochovic do Podhradní Lhoty na vlakovou zastávku a zpět nebo některé odpolední spoje z Uherského Brodu do Újezdce nebo do Šumic a zpět.

Novinkou bude zastávka „Spytihněv, Kálavice“ nebo rozšíření počtu zastávek na znamení. U některých spojů budou mírně posunuty časové polohy. Do konce prázdnin pak kvůli opravě silnice dojde k omezení v okolí Valašské Bystřice. Od 12. června do 31. srpna bude linka 621 jezdící mezi Vsetínem, Valašskou Bystřicí a Rožnovem pod Radhoštěm rozdělena na dvě části – část spojů bude jezdit mezi Vsetínem a Malou Bystřicí, druhá část spojů pak mezi Rožnovem pod Radhoštěm a Valašskou Bystřicí.

Tagy IDZK Integrovaná doprava Zlínského kraje Koved Zlínský kraj
22 komentářů