Wizz Air začne létat z Prahy do Bukurešti, začne s třemi spoji týdně

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Letecká společnost Wizz Air oznámila nové spojení Prahy s rumunským hlavním městem. Od 1. července začne létat třikrát týdně do

Letecká společnost Wizz Air oznámila nové spojení Prahy s rumunským hlavním městem. Od 1. července začne létat třikrát týdně do Bukurešti.

Vyplývá to z údajů v rezervačním systému, lety jsou naplánované na pondělí, středu a pátek. Letenky začínají na cenách 1928 korun za zpáteční let, s členstvím ve Wizz Air Discount Club o zhruba pětistovku levněji.

Plánované časy odletů jsou ve 14:25 z Prahy, přílet do Bukurešti je po dvou hodinách letu v 17:25 místního času. Z Bukurešti do Prahy odlétá letadlo ve 12:45, v Praze je ve 13:55.

„Cestující tak mohou nově využít nový let v odpoledních časech, který vhodně doplní spojení ostatních dopravců do hlavního města Rumunska. Odhadujeme, že linku v obou směrech může ročně využít 23 tisíc cestujících,“ řekla mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

Wizz Air se dostane na trasu, kde dosud působí pouze ČSA a Tarom, relativně malá konkurenci se odráží i na cenách, většinou letenky stojí kolem pěti tisíc korun.

Půjde o pátou linku Wizz Air v Praze, dosud létá firma do Londýna – Lutonu, Bari a Kutaisi, brzy začne s lety do Kišiněva.

Tagy Bukurešť letiště praha OTP prg rumunsko Wizz Air
11 komentářů