Wizz Air přidává do Vídně další dva airbusy, otevře šest nových linek

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Maďarská nízkonánákladová společnost Wizz Air dál výrazně posílí svoji přítomnost na letišti ve Vídni. Do rakouského hlavního města umísti další

Maďarská nízkonánákladová společnost Wizz Air dál výrazně posílí svoji přítomnost na letišti ve Vídni. Do rakouského hlavního města umísti další dva Airbusy A321 a otevře dalších šest linek.

Wizz Air vstoupil na rakouský trh teprve loni, ve Vídni má už šest letadel. Sedmý stroj má dorazit do Vídně v prosinci letošního roku, osmý příští červenec. Aerolinka oznámila novinku na svém twitterovém účtu a během čtvrteční tiskové konference ve Vídni.

Aerolinka od prosince otevře nové spojení do Atén (denně), Kolína nad Rýnem (denně), čtyřikrát týdně do kosovské Prištiny, třikrát týdně do albánské Tirany. Od příštího července pak otevře nové spojení na londýnské letiště Luton a do španělského Castellonu. Letenky jsou již v prodeji. Wizz Air tak z Vídně nabídne celkem 44 různých linek. Firma počítá s tím, že ve Vídni přepraví příští rok 4 miliony cestujících, meziročně o 66 % více.

Díky expanzi nízkonákladových leteckých společností zažívá letos letiště ve Vídni mimořádně silný růst.

Tagy Letiště Vídeň Wizz Air
2 komentáře