Wizz Air ohlásil další expanzi ve Vídni, přidává už deváté letadlo, otevírá dalších pět linek

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz AirAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Wizz Air

Letecké společnosti ve Vídni čeká letos zejména u letů po Evropě dalšího rok tvrdého konkurenčního boje, z kterého zatím profitují

Letecké společnosti ve Vídni čeká letos zejména u letů po Evropě dalšího rok tvrdého konkurenčního boje, z kterého zatím profitují hlavně cestující v podobě levných letenek.

Maďarská společnost Wizz Air oznámila umístění již devátého letadla do Vídně, Airbus A321 nasadí do rakouského hlavního města od července 2020. Díky tomu spustí celkem pět nových linek: do Alghera na Sardinii, Korfu, Podgorice a rumunské Sučavy. Současně firma oznámila navýšení počtu letů na již existujících linkách do Milána, Říma, Malagy a Porta. Firma bude nabízet od července už 49 různých tras.

Wizz Air začal ve Vídni působit v červnu 2018, od té doby rychle roste a zejména společně s Laudamotion je hlavním důvodem velkého zlevnění cen letenek z Vídně. Na cenovou válku si stěžují zejména Austrian Airlines.  Aktuálně létá Wizz Air z Vídně se sedmi letadly, osmé zařadí do flotily v červnu. Od začátku prázdnin bude mít ve Vídni pouze letadla typu A321.

Loni Wizz Air přepravil ve Vídni 2,2 milionů cestujících, meziročně o 370 % více. Letos plánuje Wizz Air z Vídně nabídnout 4,1 milionu míst, meziročně kapacitu navýší o 70 %.

Cenová válka vede ve Vídni k nabídce mimořádně levných letenek. Vídeňské letiště je velmi často využívané i obyvateli zejména Jižní Moravy, kteří to mají blíže než například do Prahy.

Tagy Vídeň Wizz Air
24 komentářů