Wizz Air expanduje v Tiraně, otevře linky do Prahy i Krakova

Airbus A320 společnosti Wizz Air v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A320 společnosti Wizz Air v Praze. Foto: Letiště Praha

Prahou ani Krakovem expanze nekončí, již tak velká nabídka spojení Wizz Airu z albánského hlavního města se rozšíří ještě o několik dalších linek.

Nízkonákladová letecká společnost Wizz Air pokračuje v postupném rozvoji své sítě destinací v Evropě. Nově nahrála do svého rezervačního systému několik linek z Tirany. Informoval o tom twitterový účet Sean M.

Wizz Air bude létat z hlavního města Albánie nově do Bukurešti, Edinburghu, Liverpoolu, Birminghamu, Prahy, Sofie, Chanie, Krakova, Malty a Palerma. Letenky jsou již v prodeji. Dopravce už nyní provozuje několik pravidelných spojení z Tirany. Čeští cestující mohou využívat například linky do Vídně, Budapešti, Katovic nebo Vratislavi.

První let na novém spojení mezi pražským letištěm a albánskou Tiranou je plánován na 25. března příštího roku, létat se má čtyřikrát týdně. První let z Krakova je v plánu ve stejný den, létat se má třikrát týdně. Wizz Air již linku z Ruzyně do Tirany plánoval krátce po nástupu první vlny celosvětové pandemie, několik letů později dokonce proběhlo. Mezi oběma destinacemi létají také Smartwings, a to dvakrát týdně.

Tagy Albánie Krakov KRK Letiště Krakov letiště praha Letiště Václava Havla Praha prg PRG-TIR TIR Tirana W6 Wizz Wizz Air
12 komentářů