Wizz Air dál expanduje v Itálii, otevírá novou základnu v Palermu

Airbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Anna Zvereva / Flickr.comAirbus A321 společnosti Wizz Air. Foto: Anna Zvereva / Flickr.com

Pro dopravce půjde o čtvrtou základnu v Itálii.

Letecká společnost Wizz Air dál navýší svoji přítomnost na italském trhu. Od června zřídí na letišti v Palermu na Sicílii svoji již 42. základnu.

Na letiště pojmenovaném podle prokurátorů odhalující činnost tamější mafie (Giovanni Falcone a Paolo Borsellino) umístí dva Airbusy A321. Budou sloužit především pro vnitrostátní lety. Firma expanzi oznámila v tiskové zprávě.

Pro Wizz Air půjde o čtvrtou základnu v Itálii. Součástí expanze bude sedm nových linek, z toho čtyři vnitrostátní, celkem bude maďarská společnost z Palerma nabízet deset linek: do Basileje, Boloni, Londýna (Luton), Milána (Malpensa), Pisy, Turína, Trevisa, Verony, Brindisi a Cagliari. Dopravce dosud na linkách v Itálii a z Itálie přepravil 41 milionů lidí od svého vstupu na místní trh v roce 2004. Letos navýšil kapacitu letů v Itálii o více než milion míst.

Vnitrostátní linky zažívají v Itálii v posledních měsících velký boom, zejména kvůli menším restrikcím pro cestování než pro mezinárodní lety.

Nové lety z Palerma

Boloňa – denně
Basilej – dvakrát týdně
Pisa – denně
Turín – čtyřikrát týdně
Londýn (Luton) – třikrát týdně
Treviso – pětkrát týdně

Tagy Palermo PMO Wizz Air
6 komentářů