Výluka příští týden naruší provoz rychlíků z Brna do Ostravy a Olomouce

Autobus náhradní dopravy. Autor: Autor: cs:ŠJů – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5901996Autobus náhradní dopravy. Autor: Autor: cs:ŠJů – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5901996

Kvůli pokračujícím stavebním pracím ve stanici Šakvice na Břeclavsku budou od pondělí do středy rychlíky touto stanicí opět jen projíždět.

Kvůli pokračujícím stavebním pracím ve stanici Šakvice na Břeclavsku budou od pondělí do středy rychlíky touto stanicí opět jen projíždět. Návazná autobusová doprava bude jezdit do Zaječí. Od pondělí do čtvrtka se výluka dotkne také tratě mezi Brnem a Nezamyslicemi, autobusy nahradí osobní vlaky i rychlíky do Ostravy a Olomouce, vyplývá z informací společnosti Kordis JMK.

Výluka v Šakvicích bude každý den začínat v 8:30 a končit v 15:30. Dva osobní vlaky nahradí v úseku Vranovice – Šakvice autobusy, ostatní pojedou normálně. Kvůli nezastavení rychlíků v Šakvicích pojede autobusová linka xR13, která zajistí dopravu z obcí, které jsou spádové na vlak do Šakvic. Linka označená písmenem B pojede od hustopečské nemocnice přes autobusové nádraží do Zaječí. Linka označená písmenem A pojede z Perné přes Dolní Věstonice, Strachotín a Šakvice do Zaječí.

Na trati do Nezamyslic pojedou autobusy jak za rychlíky do Ostravy, které provozuje RegioJet, tak za rychlíky Českých drah do Olomouce a za osobní vlaky mezi Nezamyslicemi a Vyškovem. Výluka bude začínat v 8:20 a končit ve 13:35. Místo ostravských rychlíků pojede autobus mezi Brnem a Kojetínem a místo olomouckých rychlíků pojede mezi Brnem a Nezamyslicemi. Osobní vlaky nepojedou mezi Vyškovem a Nezamyslicemi a všechny autobusy pojedou podle výlukového jízdního řádu. V Brně budou autobusy odjíždět ze zastávky MHD Úzká na Dornychu.

ČTK

Tagy Jihomoravský kraj výluka
32 komentářů