Výměna pražců byla rychlejší, metro C se rozjede po celé délce už v úterý ráno

Z výměny pražců v pražském metru mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác. Foto: Swietelsky RailZ výměny pražců v pražském metru mezi stanicemi Pražského povstání a Pankrác. Foto: Swietelsky Rail

Společnost Swietelsky Rail a pracovníci DPP stihli o jeden den dříve dokončit výměnu pražců mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov

Společnost Swietelsky Rail a pracovníci DPP stihli o jeden den dříve dokončit výměnu pražců mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov na lince C pražského metra. Provoz tak bude kompletně obnoven již zítra ráno.

Oznámila to mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Aneta Řehková. Původní časový harmonogram počítal s tím, že metro bude uzavřeno až do úterních 14 hodin.

DPP uzavřel linku C mezi Pražským povstáním a Kačerovem ve čtvrtek ve 20 hodin, od té doby jezdí náhradní autobusy. Pracovníci Swietelsky Rail měnili dřevěné pražce za betonové, došlo současně k montáži zabezpečovacího zařízení. Jedno pracovní místo bylo v úseku Pražského Povstání – Pankrác (2. traťová kolej), kde bylo vyměněno 282 ks pražců. Druhé bylo ve stanici Pankrác (v 1. staniční koleji), kde bude vyměněno 123 ks pražců. Tento úsek měli na starosti zaměstnanci DPP.

Během výluky byly všechny staré pražce vybourány, namontovány betonové a zality speciální zálivkovou hmotou.  Dřevěné pražce jsou původní ze 70. let, kdy se metro stavělo. Za tu dobu jich část seschla, a tím se oddělila od podkladního betonu. Menší část zase kvůli vlhkosti prosakující do tunelu začala trouchnivět.

https://www.facebook.com/DopravniPodnikPraha/photos/a.525820834174439/2879463942143438/

Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp metro C
5 komentářů