Vyjel nový dopravce. Honzíkovy autobusy spojily Jablunkov s Brnem

Autobus Bova Star Futura společnosti Honzíkovy busy. Foto: Jan ŠircAutobus Bova Star Futura společnosti Honzíkovy busy. Foto: Jan Širc

Na seznamu dálkových tuzemských linek se objevila nová trasa nového dopravce. Společnost Honzíkovy autobusy začala od neděle jezdit na pravidelné

Na seznamu dálkových tuzemských linek se objevila nová trasa nového dopravce. Společnost Honzíkovy autobusy začala od neděle jezdit na pravidelné lince Jablunkov – Brno. Zatím jednou denně.

„Dělal jsem v Jablunkově vedoucího střediska autobusové dopravy a viděl jsem, že tato relace je dlouhodobě zanedbávaná. Spojení vlakem není dobré, musí se často vícekrát přestupovat a je poměrně drahé,“ vysvětlil důvody ke startu nové linky majitel firmy Jan Širc.

Na linku nasadil autobus Bova Star Futura pro 53 míst. Klimatizovaný autobus má WC a připojení k internetu. „Nechtěl jsem jít cestou dalších služeb, pro které bych musel zaměstnávat k řidiči ještě další personál,“ dodal Širc.

Linka vyjíždí ráno z Jablunkova přes Třinec a Český Těšín do Frýdku-Místku, dál pokračuje do Brna přes Příbor a Olomouc. V cíli je po 3 hodinách a 40 minutách. Linka jezdí každý všední den a v neděli. Od pondělí do pátku ráno z Jablunkova a odpoledne zpět z Brna, v pátek ještě autobus stíhá otočku z Brna do Ostravy a zpět. V neděli jede z Jablunkova do Brna odpoledne, večer pak zpět.

Širc věří, že na linku přiláká i studenty, kteří dojíždí například z Frýdku-Místku do Olomouce. „Se startem státních slev přibylo studentů, kteří každodenně dojíždí,“ vysvětlil Širc. Základní jízdné při koupi on-line je 240 Kč. V případě vlaku stojí jízdenka u ČD 342 Kč z Návsí, u RegioJetu začíná jízdenka na vlak v kombinaci s přestupem v Olomouci 173-239 Kč. Honzíkovy autobusy využívají rezervační systém od Bileta.

Tagy Honzíkovy autobusy Jablunkov - Brno
34 komentářů