Vyhozený šéf Boeingu dostane 62,2 milionů dolarů

Dennis Muilenburg. Foto: BoeingDennis Muilenburg. Foto: Boeing

Dennis Muilenburg, který oznámil na konci roku svůj odchodu z čela Boeingu, dostane  v době největší krize firmy celkově 62,2

Dennis Muilenburg, který oznámil na konci roku svůj odchodu z čela Boeingu, dostane  v době největší krize firmy celkově 62,2 milionů dolarů (1,465 miliardy korun). Část z této částky je ve formě akcií. Firma mu ale nevyplatí žádné peníze navíc spojené s jeho předčasným koncem.

Boeing celkovou částku, kterou Muilenburg dostane, potvrdil New York Times.  V prohlášení firma poděkovala Muilenburgovi za 35 let práce v Boeingu. Výrobce současně současně potvrdil, že Muilenburg nemá nárok na žádné odstupné či jiné platby, které souvisí s jeho odchodem. Podle Boeingu současně ztratil nárok na zhruba 14 milionů dolarů v akciích.

Jako chudý ale rozhodně neodejde: podle dříve podepsaného nároku má nárok na 62,2 milionů dolarů ve formě akcií a nasmlouvaných výsluh do penze.

Boeing nikdy nezveřejnil, kolik Muilenburg bral za svoji pozici šéfa firmy, odhady mluví o 23,4 milionech dolarů za rok 2018, většinu této částky ale tvořil bonus. Muilenburg byl prezidentem Boeingu od roku 2015.

Vedení Boeingu se v pondělí ujímá Dave Calhoun. Pokud se mu podaří vrátit 737 MAX do provozu, obdrží bonus 7 milionů dolarů. Jeho základní plat bude 1,4 milionu dolarů, roční možný bunus bude 2,5 milionu dolarů.

Tagy boeing Dennis Muilenburg uzemnění letadel 737 MAX
41 komentářů