Vlaky v Děčíně nabíraly velká zpoždění kvůli muži na sloupu. Slezl po sedmi hodinách

RegioPanter mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Foto: České dráhyRegioPanter mezi Ústím nad Labem a Děčínem. Foto: České dráhy

(aktualizováno 11:30) Cestující na hlavní trati mezi Prahou a Děčínem a dál do Německa musejí počítat dnes s velkými zpožděními.

(aktualizováno 11:30) Cestující na hlavní trati mezi Prahou a Děčínem a dál do Německa musejí počítat dnes s velkými zpožděními. Důvod je nezvyklý: ráno ve čtyři hodiny vylezl na sloup trakčního vedení muž a odmítal až do jedenácté hodiny slézt.

České dráhy v sekci mimořádnosti jako důvod zpoždění označují zásah záchranářů. Provoz vlaků vedených elektrickou lokomotivou v Děčíně je kvůli zásahu zcela přerušen, vlaky s motorovou lokomotivou mohou projet s omezením. Některé vlaky jsou již zrušeny, ostatní nabírají zpoždění přes hodinu. Muž je zřejmě pod vlivem omamných látek.

Policie nechala vypnout napájení celé stanice, aby mohla jednat se sebevrahem.

Vlaky nabíraly kvůli muži zpoždění až čtyři hodiny. Velká zpoždění měly i další vlaky včetně motorových rychlíků: například rychlík z Ústí nad Labem do Liberce má aktuálně přes 50 minut.

Tagy Děčín omezení provozu
58 komentářů