Vlaky pro novou pařížskou linku na letiště dodá Alstom

Vlak Alstom Coradia Polyvalent ve stanici Montreuil-Bellay. Autor: Von Cramos - Selbst fotografiert, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43008469Vlak Alstom Coradia Polyvalent ve stanici Montreuil-Bellay. Autor: Von Cramos - Selbst fotografiert, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43008469

Konsorcium Hello Paris koupí pro novou chystanou linku mezi Paříží a letištěm Charlese de Gaulla vlaky od Alstomu. Celkem si

Konsorcium Hello Paris koupí pro novou chystanou linku mezi Paříží a letištěm Charlese de Gaulla vlaky od Alstomu. Celkem si pro CDG Express objednalo 13 elektrických jednotek z rodiny Coradia Polyvalent za zhruba 160 milionů eur (cca 4,1 miliardy Kč). Alstom to oznámil v tiskové zprávě.

Sdružení Hello Paris, které tvoří Keolis a státní Régie Autonome des Transports Parisiens (RATP), počítá se zahájením provozu CDG Expressu koncem roku 2025. Koncesi na provoz získalo na 15 let. Trať na pařížské východní nádraží zbuduje a bude provozovat konsorcium SNCF/Paris Aéroport.

„Těší nás, že se na projektu CDG Express můžeme podílet. Náš vlak bude představovat pro miliony cestujících při příletu či odletu výkladní skříň francouzského umu,“ uvedl viceprezident Alstomu Jean-Baptiste Eyméoud.
Připomněl, že dopravce nekupuje zajíce v pytli, neboť v provozu už je 220 vlaků řady Coradia Polyvalent, které najezdily už přes 50 milionů kilometrů. Pro letištní expres bude upraven především interiér a informační systém.

CDG Express má ulevit přetížené letištní lince RER B. Vzdálenost 32 kilometrů má vlak urazit za 20 minut.

Tagy alstom CDG Express Coradia Polyvalent Hello Paris
10 komentářů