Vlaky na Osoblažce jezdily jen pár hodin, kvůli poruše je opět nahradily autobusy

Motorová lokomotiva 705.913 s vozem Balm po rekonstrukci. Foto: Osoblažská úzkorozchodná dráhaMotorová lokomotiva 705.913 s vozem Balm po rekonstrukci. Foto: Osoblažská úzkorozchodná dráha

Po pár hodinách provozu se České dráhy musely vrátit k náhradní autobusové dopravě.

České dráhy musely jen pár hodin po obnovení provozu na úzkokolejné trati Třemešná ve Slezsku – Osoblaha znovu zavést náhradní autobusovou dopravu. Důvodem je porucha lokomotivy, která se přitom nedávno vrátila z opravy.

Zavedení náhradní autobusové dopravy oznámily České dráhy na svých stránkách ČD Mimořádnosti. Zatím je naplánována na dnešní den.

„Bohužel došlo k poruše lokomotivy. Časový odhad odstavení zatím není k dispozici,“ řekl člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta. Podle dostupných informací bude muset dojít k vyčištění systému, kterým prochází nafta. Podle zdrojů deníku Zdopravy.cz během opravy lokomotivy nedošlo k vyčištění nádrže.

Pravidelné vlaky se vrátily na trať po více než sedmi měsících. Dopravce neměl dostatek provozuschopných vozidel. Na trati jezdily jen nostalgické parní vlaky místní společnosti Slezské zemské dráhy. První dva páry spojů dnes odjely bez problémů.

Tagy České dráhy Trať 298 Třemešná ve Slezsku Osoblaha
65 komentářů