Vlaky mezi Železným Brodem a Tanvaldem nejezdily, došlo k sesuvu na trať

Jednotky 845 v Tanvaldě.Jednotky 845 v Tanvaldě.

(aktualizováno 12:10) Správa železniční dopravní cesty musela zastavit provoz na čerstvě opravené trati 035 mezi Železným Brodem a Tanvaldem. Důvodem

(aktualizováno 12:10) Správa železniční dopravní cesty musela zastavit provoz na čerstvě opravené trati 035 mezi Železným Brodem a Tanvaldem. Důvodem je sesuv půdy.
O zastavení provozu informovala společnost Arriva vlaky na svých stránkách. „V úseku Železný Brod – Tanvald došlo k sesuvu půdy na trať, do profilu trati zasahují stromy. Trať je momentálně neprůjezdná, provoz zastaven. Omezení pro vlaky na lince R21 a L31,“ uvedla firma.

Podle stránek SŽDC je provoz zastaven v úseku mezi Železným Brodem a Tanvaldem.  Ke zprovoznění došlo v 10:40.

Kvůli nesjízdné trati vůbec nevyjel ranní rychlík 1143 z Tanvaldu do Prahy. „ V úseku Tanvald – Neratovice rychlík nejede, v úseku Neratovice – Praha hlavní nádraží bude veden náhradní soupravou. Čekáme na rozhodnutí hasičů, podle nich by mohl být možná v 8:00 provoz na trati obnoven,“ uvedla Arriva na stránkách. Osobní vlaky na lince L31 Tanvald – Železný Brod jsou prozatím zrušeny. Firma později uvedla, že už zavádí náhradní autobusy.

I dnes budou v provozu Arrivy náhradní soupravy. Arriva si půjčila ke třem lehátkovým vozům Bc lokomotivu 749.006 od KŽC Doprava. Lokomotiva přezdívaná bardotka, barča či zamráča (na Moravě cécula) odvezla jeden rychlík z Prahy už v neděli večer, měla jet ráno z Tanvaldu.  Nyní dopravce řeší, že soupravu pošle do Prahy přes Liberec.

 

Tagy Arriva vlaky Správa železniční dopravní cesty SŽDC trať 035 Železný Brod - Tanvald
72 komentářů