Vlaky mezi Velkým Osekem a Hradcem Králové čeká týdenní výluka, ČD zavedou šest autobusových linek

Rychlík z Trutnova do Prahy v Hradci Králové. Foto: České dráhyRychlík z Trutnova do Prahy v Hradci Králové. Foto: České dráhy

Cestující mohou použít mezi Prahou a Hradcem Králové vlaky přes Pardubice bez doplatku.

Správa železnic (SŽ) příští týden zastaví na pět dnů provoz na trati mezi Velkým Osekem a Hradcem Králové. Důvodem jsou stavební práce. Cestující čeká náhradní autobusová doprava.

O omezení informovaly České dráhy v tiskové zprávě. Výluka začne v pondělí 31. 7. 2023 od 00:00, potrvá nepřetržitě do 4. 8. 2023 do 23:59. Cestující mohou po dobu výluky jet bez doplatku přes Pardubice.

Dopravce po dobu výluky připravil celkem šest linek náhradní autobusové dopravy:

Linka Z        Autobusy jedou v úseku Hradec Králové hl. n. – Chlumec n/C. Zastavují na všech zastávkách dle VJŘ.
Linka S        Autobusy jedou jako zrychlené spoje v úseku Hradec Králové hl. n. – Chlumec n/C. Zastavují pouze na vyjmenovaných zastávkách dle VJŘ.
Linka R        Autobusy jedou v úseku Hradec Králové hl. n. – Poděbrady. Nikde nestaví. Odjezdy z Hradce Králové hl. n. jsou v dřívější časové poloze.
Linka P        Autobusy jedou v úseku Hradec Králové hl. n. – Poděbrady. Zastavují v Chlumci n/C. a odjezdy z Hradec Králové hl. n. jsou v dřívější časové poloze. Tento spoj použijí cestující přestupující v ŽST Chlumec n/C. Od Hradce Králové směr Nový Bydžov a Městec Králové. Spoj je bez přípojů v ŽST Hradec Králové hl. n.
Linka C        Autobusy jedou v úseku Hradec Králové hl. n. – Chlumec n/C. Spoj nečeká na žádné vlaky v Chlumci n/C.; opačně vlaky v Chlumci n/C. na spoje linky C také nečekají.
Linka V        Autobusy jedou v úseku Chlumec n/C. – Velký Osek – (Kolín). Zastavují pouze na vyjmenovaných zastávkách dle VJŘ.

Z důvodu výluky mohou vlaky Českých drah navýšit zpoždění o 5 až 10 minut. Cestující mezi Prahou a Hradcem Králové mohou využít i náhradní vlakové spojení přes Pardubice hl. n. bez doplatku jízdného. Toto opatření platí pro odbavení cestujících po celou vyhlášenou dobu (tedy i při odbavení v době, kdy nejede přímý vlak přes Chlumec nad Cidlinou). Kompletní informace jsou na stránkách Českých drah.

Tagy České dráhy náhradní autobusová doprava Správa železnic Trať 020 Praha - Velký Osek - Choceň
15 komentářů