Vlaky mezi Libercem a Turnovem nejezdily, v Rychnově vykolejila jednotka Arrivy

Vykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekce

Událost se obešla bez zranění.

Provoz na trati mezi Libercem a Turnovem byl od 15:13 do zhruba 19 hodin zastaven po mimořádné události ve stanici Rychnov u Jablonce nad Nisou. Důvodem je vykolejení osobního vlaku z Jaroměře do Liberce, dopravcem je společnost Arriva vlaky. Arriva na tyto vlaky nasazuje obvykle jednotky Siemens Desiro, v tomto případě ale vykolejila jednotka řady 845.

Událost potvrdil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Vlak podle něj vykolejil na výhybce, událost se obešla bez zranění. „Na místě máme tři inspektory,“ uvedl Kučera. Není zatím jasné, co bylo důvodem vykolejení, nedošlo k projetí návěstí stůj. Podle snímků z nehody není jasné, zda šlo o závadu na výhybce či kolech jednotky. Škoda je zatím odhadnuta na 1,2 milionu korun, z toho 900 tisíc na svršku.

Arriva kvůli mimořádné události zavedla náhradní autobusovou dopravu. Autobusy jezdily v úseku Liberec – Hodkovice nad Mohelkou. U osobních vlaků neobsluhuje zastávky Pilínkov a Rádlo. Detaily má Arriva na svých stránkách.

Vykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekceVykolejení jednotky 845 společnosti Arriva vlaky v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Foto: Drážní inspekce
Tagy Arriva vlaky trať 030 Liberec - Pardubice vykolejení vlaku
54 komentářů