Vlakem na lyže. Šest skiareálů nabízí cestujícím ČD slevu, jeden ve Švýcarsku

Cestující na zastávce Desná - Riedlova vila. Foto: České dráhyCestující na zastávce Desná - Riedlova vila. Foto: České dráhy

Ve švýcarském skiresortu Davos Klosters získají cestující ČD v rámci projektu ČD Ski slevu 20 %.

České dráhy spustily další sezonu služby ČD Ski, v rámci které poskytují vybrané lyžařské areály cestujícím slevy na skipas. Do ČD Ski se zapojilo pět tuzemských středisek a jedno švýcarské. Slevu lze využít od 13. ledna do 24. března v tuzemsku a do 31. března ve Švýcarsku.

Vybraná střediska se nacházejí na Šumavě, v Jeseníkách, v Krušných a Jizerských horách a ve švýcarských Alpách a jsou dostupná vlakem.

Většina českých partnerských skiareálů v programu ČD Ski poskytuje po předložení platné jízdenky Českých drah vydané do stanic v blízkosti jednotlivých středisek dvacetiprocentní slevu na jednodenní skipasy.

Na Lipně mohou zájemci využít nabídku ČD Yetti. Voucher, se kterým získají 30procentní slevu na jednodenní skipas, obdrží k jízdenkám ČD vystaveným do stanice Lipno nad Vltavou nebo k síťovým jízdenkám Českých drah (Skupinové víkendové jízdenky a Celodenní jízdenky v celostátní i jihočeské regionální verzi). Kromě zvýhodněné ceny skipasu voucher zároveň umožňuje bezplatně využít skibus od vlaků ve stanici Lipno nad Vltavou do skiareálu.

Ve švýcarském skiresortu Davos Klosters získají cestující ČD v rámci projektu ČD Ski slevu 20 % na dvoudenní nebo třídenní skipas, a to po předložení rezervace do lůžkového vozu v nočním spoji Praha – Linec – Buchs SG – Curych, s přestupem v Buchsu. Slevu na skipas je možné využít od 13. ledna až do 31. března 2024.

Partnerské skiareály
Jizerské hory – Skiareál SKI Bižu Tanvaldský Špičák, vlakem na trase Liberec – Smržovka – Tanvaldský Špičák,
Jeseníky – Skiareál JONAS PARK Ostružná, vlakem na trase Olomouc – Hanušovice – Ostružná – Jeseník,
Krušné hory – Skiareál Vila Pernink, vlakem na trase Karlovy Vary – Nejdek – Pernink,
Šumava – Skiareál Ski&Bike Špičák, vlakem na trase Plzeň – Klatovy – Špičák – Železná Ruda,
Šumava – Lipno (ČD Yetti), vlakem na trase Tábor – České Budějovice – Lipno nad Vltavou,
Švýcarské Alpy (kanton Graubünden) – středisko Davos Klosters, lůžkovým vozem na trase Praha – Linz – Buchs SG – Curych a navazujícími vlaky z Buchsu do Klosters a Davosu.

Podrobné informace o projektu ČD Ski, podmínkách čerpání slev a tipy na spojení a výhodné jízdenky jsou k dispozici na www.cd.cz/cdski.

České dráhy cestu vlakem na hory doporučují i u ostatních středisek. Lyže, snowboardy, sáně a boby je možné vlakem přepravit jako ruční zavazadla bezplatně.

Tagy ČD Ski ČD Yetti vlakem na hory
35 komentářů