Video: Velké omezení na Pražském okruhu začíná. Starý most přes Chlumeckou půjde k zemi

Most na pražském okruhu přes Chlumeckou. Pramen: ŘSDMost na pražském okruhu přes Chlumeckou. Pramen: ŘSD

Plán počítá s převedením veškerého provozu vždy na jeden most, demolicí druhého mostu a výstavbou nového

Pět let po velké rekonstrukci Pražského okruhu u Černého Mostu se musejí řidiči připravit na další dopravní omezení na východě metropole. Most, který převádí dálniční okruh přes Chlumeckou ulici, půjde k zemi a místo něj vznikne nový. Staveniště předává Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes, omezující značení se začne osazovat v sobotu.

Samotné stavební práce pak začnou v pondělí 12. dubna. „Jako první přijde na řadu odstranění svodidel a mostních říms,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček. Most byl postaven v roce 1981 a od té doby neprošel zásadnější opravou. Podle Bučka je jeho stav téměř havarijní, proto se silničáři rozhodli pro jeho kompletní výměnu.

Most na pražském okruhu přes Chlumeckou. Pramen: ŘSDMost na pražském okruhu přes Chlumeckou. Pramen: ŘSDMost na pražském okruhu přes Chlumeckou. Pramen: ŘSD

Pražský okruh vede přes Chlumeckou ulici po dvou mostovkách. Plán počítá s převedením veškerého provozu vždy na jeden most, demolicí druhého mostu a výstavbou nového. Na mostě by měl být zachován provoz v režimu 2+2 ve výrazně užších pruzích. Jako první se bude měnit západní jízdní pás (blíže k centru), po dokončení poloviny mostovky se bude měnit východní jízdní pás. Na ten dojde až příští rok. V průběhu demolice se bude uzavírat rovněž jeden jízdní pás v Chlumecké ulici, kde jsou plánovaná víkendová omezení.

Zakázku získalo sdružení sdružení Swietelsky a Colas CZ, které přišlo s nejnižší cenou (168,5 milionu korun). Nabídlo i nejrychlejší práci (198 dní za jednu polovinu), když jako maximum připouštělo ŘSD 214 dní na jednu polovinu. Celá stavba bude realizovaná v průběhu dvou stavebních sezón.

Tagy Černý Most D0 most přes Chlumeckou Pražský okruh ŘSD Swietelsky stavební Top
29 komentářů