Video: V neděli se po 30 letech završí dopravní integrace Prahy a Středočeského kraje

Autobus Pražské integrované dopravy. Pramen: IDSKAutobus Pražské integrované dopravy. Pramen: IDSK

Na Kutnohorsku i Příbramsku se prolnou tarify PID s královéhradeckým a pardubickým, respektive jihočeským tarifem.

Oblast Pražské integrované dopravy (PID) se v neděli znovu rozroste, a to o dvě oblasti na Příbramsku a jednu na Kutnohorsku. Po třiceti letech tak společný integrovaný dopravní systém pokryje celé území Prahy a Středočeského kraje. Systém zahrne veškeré vlakové a autobusové spoje včetně MHD v Praze a ve většině středočeských měst.

Nedělní integrace se týká Čáslavi a okolí a oblastí kolem Krásné Hory a Březnice nedaleko hranic s Jihočeským krajem. Jde o autobusové integrace, všechny středočeské vlaky jsou v PID již několik let. Na Kutnohorsku i Příbramsku se prolnou tarify PID s královéhradeckým a pardubickým, respektive jihočeským tarifem.

Při integraci zbytku Příbramska bude zavedeno 16 nových autobusových linek PID, na dvou linkách PID bude upraven provoz a dvě linky PID změní své číslo. U Čáslavi bude při integraci zavedeno šest nových autobusových linek PID a na třech linkách bude upraven jejich provoz. Podrobnosti jsou na stránkách organizátora ROPID.

„Touto integrací naše práce rozhodně nekončí – je před námi prohloubení spolupráce s okolními kraji na integraci příhraničních oblastí, integrace městské hromadné dopravy v řadě středočeských měst a zkvalitňování integrovaného systému jako takového,“ uvedl ředitel středočeského dopravního organizátora IDSK Zdeněk Šponar.

Systém PID pokrývá území o rozloze 13 tisíc kilometrů čtverečních a obsluhuje více než 3 miliony obyvatel v téměř 1 300 městech a vesnicích.

 

Tagy IDSK integrace Kutnohorska integrace Příbramska PID Středočeský kraj
26 komentářů