Video: Rumunský faur v akci. Railway Capital stěhovala 810 z Veselí do Tábora

Bratři z Rumunska: lokomotivy Faur 748.536-0 (r. 1981) a 748.535 (r. 1980) Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBratři z Rumunska: lokomotivy Faur 748.536-0 (r. 1981) a 748.535 (r. 1980) Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Deník Zdopravy.cz využil pozvání společnosti Railway Capital a jejího šéfa Jana Šatavy a byl přítomen při přesunu vozu řady 810

Deník Zdopravy.cz využil pozvání společnosti Railway Capital a jejího šéfa Jana Šatavy a byl přítomen při přesunu vozu řady 810 z Veselí nad Lužnicí do Tábora. Tam vůz původem od slovenských železnic (ŽSSK) čeká doladění do provozní stavu, především dokončení elektroinstalace, kterou zničili vandalové při odstavení v Krnově.

VIDEO:

Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

„K začátku sezony jí nutně potřebujeme,“ říká Šatava, jehož Railway Capital provozuje sezónní dopravu na Doupovské dráze (Kadaň – Podbořany/Kadaňský Rohozec), Jemnické dráze (Moravské Budějovice – Jemnice) a Hvozdnickém expresu (Opava východ – Svobodné Heřmanice). „Osmsetdesítka“ dojde ke zprovoznění v někdejším Křižíkově depu v Táboře, které firma zachránila.

VIDEO:

Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

K přesunu posloužila rumunská lokomotiva výrobce Faur (748.536-0) z roku 1981. Firma Railway Capital dva tyto stroje odkoupila od teplárny v pražských Malešicích. Jejich bublání jen lehce zaostává za bardotkou bez tlumiče. Protože se do Křižíkova depa vejdou jen dva stroje, byla třeba velká šíbovací akce s využitím přilehlé Bechyňky. Ven musel hektor i druhý faur. Hektor se posléze do remízy vrátil, zpět do Veselí nad Lužnicí putovaly dva spřažené faury.

Obří stroje budily v Táboře nemalou pozornost a Jan Šatava byl ve svém živlu. Rozhovor s ním přineseme koncem příštího týdne.

Vůz 810 v barvách ŽSSK se ve Veselí nad Lužnicí chystá na přesun.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVůz 810 v barvách ŽSSK se ve Veselí nad Lužnicí chystá na přesun.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVůz 810 v barvách ŽSSK se ve Veselí nad Lužnicí chystá na přesun.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářStanoviště lokomotivy 748.536-0, výrobce Faur, Rumunsko, rok výroby 1981.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářFaur vyjíždí z Veselí nad Lužnicí směrem na Tábor. 
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářDieselová lokomotiva Faur a vůz 810.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářMíjení s rychlíkem v Roudné na staré trati Soběslav - Doubí. Po  modernizaci povede koridor v jiné stopě.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářČesko-slovenské setkání v Táboře. Vpředu 810 společnosti Railway Capital.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTady začíná Bechyňka. Vlevo kolej do Křižíkova depa (dnes remíza společnosti Railway Capital).
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářŠíbování u Křižíkova depa.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářHektor a Faur.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářLokomotivu Faur společnosti Railway Capital u Křižíkova depa. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářBratři z Rumunska: lokomotivy Faur 748.536-0 (r. 1981) a 748.535 (r. 1980) U Křižíkova depa v Táboře.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVůz 810 míří do někdejšího Křižíkova depa.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářVůz 810 míří do někdejšího Křižíkova depa.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářFaur u přejezdu v Táboře.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářDvojspřeží Faurů v Táboře.
Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářFaur a bratr jsou zpátk ve Veselí nad Lužnicí.
Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář
Tagy 810 Faur lokomotiva Railway Capital
43 komentářů