dkv-spojujeme

Video: První A350 v Praze. Nečekané příjemné překvapení pro cestující Smartwings

Vodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comVodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Cestování se Smartwings letos připomíná kvůli uzemnění Boeingů 737 MAX 8 spíše loterii, kdy cestující do poslední chvíle neví, jak

Cestování se Smartwings letos připomíná kvůli uzemnění Boeingů 737 MAX 8 spíše loterii, kdy cestující do poslední chvíle neví, jak starým letadlem vlastně nakonec poletí. Jako náhradní stroje létají často i přes dvacet let staré boeingy či airbusy.

Přes pět stovek cestujících mezi Prahou a Heraklionem se dnes ale dočkalo v této letecké loterii nečekané výhry: letěli s rok a půl starým Airbusem A350-900 Ethiopian Airlines. Žádný Airbus A350 dosud v Praze nebyl.

Smartwings si letadlo najaly kvůli doplnění kapacity na svých linkách.  Do Prahy přilétl dálkový airbus po půl jedenácté dopolední z Frankfurtu, aby se vydal na let na Krétu. Aktuálně už letí stroj zpět do Prahy, pak ho čeká odlet do Frankfurtu, odkud letí jako pravidelná linka do Addis Abeby.

Smartwings nasazením letadla uvolnily kapacitu dvou jiných boeingů 737-800. Do jednoho letadla A350-900 se vejde celkem 343 cestujících, do jednoho boeingu 189.

Přistání letadla se stalo nečekanou událostí zejména pro místní spottery. První informace o nasazení tohoto letadla jako výpomoc se objevila v pátek večer, firma pronájem v sobotu ráno potvrdila. Letadlo se dočkalo i vodní slavobrány, která je běžná pro nového dopravce či při zahájení nové linky.

Airbus A350 dosud do Prahy nelétá. Z dálkových aerolinek, které do Prahy létají, by je mohly nasadit například Qatar Airways nebo Sichuan Airlines, dosud se ale tak nestalo.

Airbus A350 poprvé v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comAirbus A350-900 Ethiopian Airlines po přistání v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / flyrosta.comAirbus A350-900 registrace ET-AUC po příletu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký  / Flyrosta.comAirbus A350-900 registrace ET-AUC po příletu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký  / Flyrosta.comVodní slavobrána pro let Ethiopian Airlines po příletu z Frankfurtu do Prahy. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comInteriér ekonomické třídy v Airbusu A350-900 Ethiopian Airlines. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comInteriér ekonomické třídy v Airbusu A350-900 Ethiopian Airlines. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comInteriér A350-900 Ethiopian Airlines. Foto: Ethiopian AirlinesAirbus A350-900 společnosti Ethiopian Airlines. Foto: Airbus
Tagy A350-900 Ethiopian Airlines smartwings
18 komentářů