Video: Na 53 hodin zavřený tunel. Jak se pracuje na Pražském okruhu nepřetržitě a o víkendu

Oprava Pražského okruhu mezi Lochkovským tunelem a sjezdem do ulice K Barrandovu. Foto: SkanskaOprava Pražského okruhu mezi Lochkovským tunelem a sjezdem do ulice K Barrandovu. Foto: Skanska

Oprava vytížené části okruhu potrvá do konce října.

Společnost Skanska finišuje s opravou jednoho z nejvytíženějších úseků Pražského okruhu. Jde o část mezi Lochkovským tunelem a sjezdem do ulice K Barrandovu. Kvůli opravě za čtvrt miliard korun je provoz v tomto úseku výrazně omezen, což způsobuje pravidelné kolony.

Skanska nyní zveřejnila video, které ukazuje práce z minulého víkendu. Boří s ním mýty o tom, že v Česku se nepracuje na dálnicích v noci a o víkendech.

Kvůli návaznosti uzavírek zůstával neopravený jeden 130 metrů dlouhý úsek, jehož oprava vyžadovala uzavírku celého tubusu Lochkovského tunelu.

Začíná oprava Pražského okruhu u sjezdu na Barrandov za 240 milionů

„Díky pečlivému plánování, důkladné přípravě a dohodě s investorem se podařilo všechny práce rozvrhnout do 53 hodin s nepřetržitým nasazením pracovníků i techniky. Takto extrémní koncentrace byla nutná právě kvůli uzavírce tunelu, protože po dobu této opravy mohla být celá dálnice využitelná pouze v režimu 1+1,“ uvedl mluvčí Skansky Ondřej Šuch.

K uzavření tubusu došlo v pátek ve 21 hodin. Řidiči se na silnici vrátili v  pondělí ve 3 hodiny ráno. „Nešlo jen o klasické odfrézování starých asfaltových vrstev a novou pokládku. Na části úseku jsme museli odstranit podkladní vrstvy až do hloubky 60 cm a při pokládání nových dodržovat technologické lhůty,“ upřesňuje hlavní stavbyvedoucí Skanska Milan Profous. Dodržování technologických lhůt znamená, že se musí čekat několik hodin na ztvrdnutí. Jde přesně o čas, kdy se zdá, že se na stavbě nic neděje.

Oprava tohoto úseku skončí 31. října.

Tagy D0 Pražský okruh Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska
9 komentářů