Video: Jak vznikal polep lokomotivy Siemens Vectron v barvách VUZ

Polep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZPolep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZ

První lokomotiva Siemens Vectron bude jezdit v čele vlaků Českých drah s logem Výzkumného ústavu železničního (VUZ). V časosběrném videu

První lokomotiva Siemens Vectron bude jezdit v čele vlaků Českých drah s logem Výzkumného ústavu železničního (VUZ). V časosběrném videu VUZ představuje, jak polep lokomotivy vznikal.

Čtyřsystémovou lokomotivu o výkonu 6,4 MW koupily České dráhy, podle dohody bude zhruba 20 % kapacity využito na železničním a zkušebním okruhu ve Velimi. Je možné ji použít i ke zkouškám v tažném i brzdném módu, kdy slouží jako zátěž pro jiná kolejová vozidla.

Lokomotiva je čtyřsystémová, takže ji můžeme využívat i při testování vozidel na napájení 1500 V používané v Nizozemí nebo ve Francii. Pro rychlé testy na okruhu ve Velimi má zvýšenou maximální rychlost na 210 km/h a je vybavena nejvyšší úrovní zabezpečovače ETCS dle specifikace Baseline 3, což vyhovuje při testování systému ERTMS/ETCS,“ řekl Martin Bělčík, generální ředitel VUZ.

Polep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZPolep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZPolep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZPolep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZPolep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZPolep lokomotivy Siemens Vectron. Foto: VUZ

Tagy Siemens Vectron vúž Výzkumný ústav železniční
26 komentářů